Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kifagy a gépem amikor rajta...

Kifagy a gépem amikor rajta van a HDD. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Egyszer bekapcsoltam a gépem, betöltött a Windows10, minden szuper volt, kb 1 percig, miután megállt az egész (semmit sem tudtam csinálni, még kikapcsolni sem). Kb 30mp múlva lekapcsolt a monitor, de a gép futott tovább. Kivettem a HDD-t, majd úgy is bekapcsoltam. Tökéletesen működött! Kivettem a videókártyát, ráraktam a HDD-t, bekapcsoltam, és úgy is tökéletesen működött! Mi lehet a baja? Lehet, hogy op rendszer? Új Hdd-t nem akarok venni, mert ezen fontos adataim vannak. A válaszokat előre is köszönöm!

2023. aug. 22. 19:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez nagy eséllyel HDD hibára utal. Ments el mindent róla, ami fontos.
2023. aug. 22. 19:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. aug. 22. 19:37
 3/10 anonim ***** válasza:
A HDD kuka, mentsd le, amit lehet, amíg lehet. Utána vegyél SSD-t, fényévekkel gyorsabb lesz tőle a géped.
2023. aug. 22. 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a win10 már ssd-n van, 9 éve használom ezt a hdd-t és játszok is róla. Milyen ssd-t ajánlotok?
2023. aug. 22. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár telefonban utálom a márkát, de a Samsung nagyon jókat gyárt SSD-kből, ráadásul 5 év garancia van rájuk.
2023. aug. 22. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Nincs a HDD-n telepített oprendszer, vagy boot sector régebbről? (lemezkezelő)
2023. aug. 23. 10:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Nincs, az op az ssd-n van. Már kivettem a Hdd-t, előtte GPU nélkül lementzettem róla a nagyon fontos adatokat
2023. aug. 23. 13:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Most is a gépemről írok
2023. aug. 23. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha sokat torrentezel, akkor még mindig a HDD a legjobb megoldás erre, mert a sok írás/olvasás gyalulja ezerrel az SSD élettartamát..

Egyébként SSD-ből: Samsung, Crucial, WD. Kingstont is ajánlottam régebben, de az újakból feltűnően sokat hoznak vissza, csak a saját szervizünkben kb 40% a Kingston SSD-k meghibásodási aránya, az utóbbi 2 évre vetítve. Én személy szerint őket most kicsit jegelném, mert nem drágábbak a már említett márkák, mint a Kingston.

2023. aug. 31. 10:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Én WD blue-t használok, 2x2TB van a gépben 3500w/3500r... Nekem nagyon bevált.
2023. szept. 1. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!