Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom csökkenteni a...

Hogyan tudom csökkenteni a laptopom teljesítményét?

Figyelt kérdés

Adott egy laptop ezzel a hardverrel: [link]

És nagyon melegszik. Pasztázva, takarítva kb 2 hónapja volt, MX6-ot kapott. Van alatta hűtőpad is. De csak sima netezés közben is folyamatosan megy a ventilátor, 80 fokot súrol. HeavyLoad-ban ha lestresselem a procit akár 90 fok felé is megy. Gondolkoztam azon, hogy a biosban teljesen lekorlátozom a procit, ennek van értelme? Pl letiltom a multicore-t, így csak egy magot fog használni, illetve a speedstep-et és a hyperthread-et. Így kisebb lesz a teljesítménye procinak és hidegebb lesz?

2023. aug. 19. 13:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Illetve P.O.C. és az anonimnak is köszi, ment a zöld mindenkinek.
2023. aug. 20. 17:52
 12/12 anonim ***** válasza:
56%

"Ez igaz?"

Valszeg igen.

" Illetve erről van valami véleményed?"

Ezt oda kell csatlakoztatni ahol a laptop saját ventije kifelé fúj, majd ez elkezd befelé fújni. Szerinten ez egy vicc :)

2023. aug. 20. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!