Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mosódik el a nyomtatás?

Miért mosódik el a nyomtatás?

Figyelt kérdés

Vettem 2 napja egy Canon 3650S wi-fi nyomtatót...

Sajnos minden nyomtatott dokumentum, kép elmosódik. Legyen az fekete szöveg dokumentum vagy színe kép, mindent elmosva nyom ki.

Gyári patronok vannak benne.

Mi lehet a baja a nyomtatónak?

2023. aug. 16. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet a papír rossz minőségű, de lehet driver hiba is. Pontosan hogy néz ki?

/Amúgy tintás nyomtatót nem érdemes venni, csak lézert/

2023. aug. 16. 11:35
 2/8 A kérdező kommentje:
A szöveg elmosódik...
2023. aug. 16. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
Amúgy fénymásolt szövegnél is ugyanez a helyzet...
2023. aug. 16. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert ennyi pénzért ez nem nyomtató, hanem egy elektronikai hulladék. Tizen ezer forintokért nem fogsz minőséget kapni.

Ha üzletben vetted és 3 napon belül vagy, vidd vissza és kérd vissza az árát. Ha neten rendelted, akkor 14 napod van rá, hogy indoklás nélkül visszaküldd.

2023. aug. 16. 12:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, most nézem, hogy ez egy 13 ezres hulladék. Még a tintások között is gyanúsan olcsó. Ne csodálkozz, hogy vacak.

Ha tisztességes nyomtatót akarsz, akkor lézer. Már 30 körül is kapsz jó minőségűt. Gazdaságosabb is, nem szárad bele a festék és olcsón meg tudják tölteni a tonert. Színes nyomtatás meg az emberek 90%-ának valójában nem szükséges.

Csakhát mindenhol ezek az olcsó tintás szutykok vannak, amik csak az elektronikai hulladékot növelik. Ugye közismert, hogy ezeket a nyomtatókat gyártási költség alatt árulják (mert egyébként 25 ezertől olcsóbban nem kapnál) és a méregdrága tintán hozzák be az árát. Plusz ugye mind úgy van tervezve, hogy max 2 év után teljesen tönkremenjen és vegyél újat. Míg egy lézer sok-sok évig elmuzsikál és fajlagos nyomtatási költsége sokkal-sokkal kevesebb.

Ha meg fotót akarsz nyomtatni, arra ott a millió szolgáltató, mint a Cewe és hasonlók.

2023. aug. 16. 13:25
 6/8 A kérdező kommentje:

2 utolsó válaszoló, vissza vittem, vissza is kaptam az árát.

Ez egy vicc kategória volt...

Minden 2. oldalnál begyűrte a papírt, a feketéből ömlött a tinta, amit éppen kinyomtatott, az meg el volt mosódva, 2 nap vergődés alatt egy normális minőségű oldal nem jött ki. USB kapcsolaton keresztül nem kommunikált jól a Windowssal. A vége az lett, hogy már akkor is hibát jelzett, ha nem volt épp begyűrve papír.

Ekkor megfogtam és vissza vittem az auchanbe, ahol vettem.

Ez azért érdekes, mert 10 éve volt egy HP nyomtatóm, az is ilyen kategória volt árban, még is fotó minőségben lehetett vele nyomtatni. A tinta volt bele drága, de jól nyomtatott...

Hiába, változnak az idők :/

2023. aug. 16. 16:25
 7/8 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

[link]

Ebben nem csalódnál. Igaz, hogy drágább, igaz, hogy nem tud szinesben nyomtani, másolni se tud, szkennelni se. De egyvalamit nagyon jól tud: NYOMTATNI. És azt akkor is, ha fél évig nem indítod el. Kettő ilyen van a családban, hiba nélkül üzemelnek évek óta. Bármilyen utángyártott 1000 oldalas tonert elfogad és 2-3 ezer között van az ára.

Pl

[link]

2023. aug. 16. 18:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Most elgondolkodtam én is egy ilyen nyomtatóban... ezzel a Canonnal csak futottam egy felesleges kört... hiába kaptam vissza a 13 ezret, a benzin költségem oda + van egy egyenlőre felesleges USB kábelem. Számolgatva 5000 ft-os károm így is keletkezett :/
2023. aug. 16. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.