Érdemes cserélnem a régi erősebb konfigurációt egy gyengébb újabbra?
Jelenlegi konfig:
Msi h97m lap,
Intel Core i5-4440 4-Core 3.1GHz
Kingston ddr3-1600 sd - ram 8gb
Gigabyte gtx 750
Új (rendelkezésemre áll):
ASUS TUF GAMING B460-PLUS
Intel Celeron G5905 Dual-Core 3.5GHz
8GB RAM, DDR4
A régi gépből ki tudnám cserélni tehát a lapot, a procit, RAM-ot.
Kérdés, hogy érdemes-e a régi erős 4-Core-t újabb Dual Core Celeron-ra cserélni?
Hogyan csinálnátok? Költeni nem szeretnék (esetleg egy keveset pl egy erősebb procira), ez az ami rendelkezésemre áll.
Vagy adjam el inkább és költsem csokira? A videókártyát nem tervezem cserélni, azért gondolom jobb, mint az integrált a TUF lapon. :)
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket!
Az új konfig összerakva, egy i5-10600 procival és egy új, hozzá méltóbb coolerrel.
A videokártya cseréjén gondolkozom, de nem vagyok benne biztos, hogy az rx580 a legmegfelelőbb nekem.
Ár/érték arányban valószínűleg a legjobb most a piacon, sok bányász kártya forog jó áron.
Viszont eléggé sok hőt termel, illetve panaszkodnak a cooler zajra.
Persze ha nincs terhelés alatt, akkor nincs annyi hő és annyi cooler zaj sem.
Esetleg más tipp helyette?
Vagy rosszul gondolkozom?
Jó kis géped lesz végül 👍
Vehetsz bármi mást is, az csak egy ajánlás volt isten igazából már egy GTX 1050ti is több mint 2x olyan erős mint a GTX 750-ed.
Az RX580 hát szereti az áramot (akár 150-160W-ot is behúzhat terhelésen) melegszik valamennyire, de semmi extra bajom nem volt vele 3-4év alatt.
Ha nem szimpatikus ott van még a GTX1060 6Gb vagy a 1660super vagy 1660ti.
Nagyjából sorrendben
750 kb. 50W
1050ti kb. 70W
1060 kb. 100-105W
Rx 580 kb. 150-160W
1660super kb. 120-130W
A korszak Nvidia kártyái kicsit takarékosabbak és lehet picit hűvösebbek is. De a választás azért nehéz mert az Rx580 közelebb van teljesítményben a 1660-hoz mint a 1060-hoz árban meg pont fordítva.
Egyetlen egy dolgot nem ad az Nvidia, ennyi pénzért 8Gb Vramot. Az a drágábbak kiváltsága volt.
De ha el vagy most 2Gb-vel, simán jó lehet neked akár a 4-6Gb Nvidia kártya is.
Vagy maradjak pl az általad linkelt RX 580-nál?
Nem velem beszéltél, de zaj és hő szempontjából jobban jársz egy olyan hűtési megoldással rendelkező kártyával, mint amilyen az rx 580-on van. Ha hajlandó vagy kitapasztalni az alulfeszelést, mindkettő kártyával elérhető alacsonyabb fogyasztás és hő anélkül, hogy teljesítményt vesztenél.
Még érdekességként megemlíteném az rx 500-as széria kapcsán, hogy pl a sapphire kártyákon van dual bios. Azzal pl el tudod játszani, hogy az egyik állásba meghagyod az rx 580-as biost, a másikba pedig rx 480-at írsz, ami kb 30w-al kisebb tdp-t jelent. Így a bios kapcsoló bekapcsolás előtti átkattintásával van egy energiatakarékosabb beállításod anélkül, hogy a szoftverrel kéne álligatni a dolgokat. Ugyan ez az rx 570/470-el is működik oda vissza. Tehát ha jobb áron találsz 400-as szériában esetleg kártyát, ezzel is spórolhatsz pár ezrest.
Hálás köszönet 26!
Ha jól emlékszem az xfx is tudja a dual-t!
Többnyire tényleg nincs szükségem ilyen "komoly" kártyára.
Köszönöm, akkor maradok az 5ös szériánál.
Már csak a brand-et kell eldönteni.
Lehet, hogy írok később!
Azt csak a figyelem felkeltésére linkeltem van nekem XFX és sapphire is jó mind a kettő. Csak, hogy ez is van (Rx580) és nem rossz. Azt veszed amelyik tetszik.
Az ilyen blower ventilátoros kártyák azért tudnak zajongani.
1060-ból sima hűtőset néznék én is.
Amit #26 írt az úgy van, lehet állítgatni a kártyákat én is alulfeszeltem az enyémet. Csak a userek kb. 10%-a hajlandó ilyenekkel foglalkozni a legtöbben Plug&Play használják úgy is működik. (Mondjuk az energia gazdálkodást azért nem árt teljesítmény centrikusra állítani) ha kell neki legyen mit felvennie.
Rx590 az 580 árában?
Bár itt rá kell nézni befér-e..
Illetve a fogyasztást is mindenképp be kell lőni, mert eszik rendesen.
Sapphire SE csak küllemében tér el? Vagy van valami más is?
Ezer hála és köszönet a sok segítségért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!