Szeretnék venni egy sima fekete lézernyomtatót otthoni használatra a lényeg hogy USB, LAN, és kétoldalas nyomtatást tudjon milyen márkákat javasoltok?
Még jó hogy LÉZERnyomtatóról szól a kérdés...
A LAN-osok kicsit drágák szerintem, és olcsóbb egy USB+print szerveres megoldás, ha már mindenképp kell a LAN. Samsung ML és Xerox Phaser szériák a legolcsóbbak. Utángyártott tonerek hasonló árban vannak (10e körül), eredeti a Samsunghoz olcsóbb (25e vs 30e). Mindkettőt láttam már működés közben, a Xerox kicsit talán halkabb. Megbízhatóséguk hasonló, ha nem hajszolod szét, akkor évekig jók maradnak.
23:11
==========
Még a legolcsóbb TP-Link USB nyomtatószerverek is 8-10 eFt -ba kerülnek és a konfigurálásuk is elég nehézkes. Viszont a LAN -os nyomtatók nem kerülnek ennyivel többe. Szóval én nem hinném, hogy bármit is megspórolna vele.
Egy Repotec (pl: 2801) printserver 11-12000Ft, azokat elég könnyű kezelni. Egy sima USB-s Samsung ML 16xx vagy egy Xerox Phaser 3xxx 20000 alatt vannak. Ezeknek a LAN-os verziói 30000 fölött, tehát ugyan határeset, de olcsóbb. Hosszútávon jobb megoldás, később ha cserélni kell/akarja a nyomtatót, akkor nem kell ismét megvenni a printservert a nyomtatóban, mert már van.
Az tény, hogy a LAN-os nyomtatók többet tudnak azért, mint a sima USB-s nyomtatók (nagyobb terhelhetőség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!