Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vannak lagg spikeok a...

Miért vannak lagg spikeok a Far Cry New Dawnban?

Figyelt kérdés

5K felbontáson játszanék 1.1-1.2X resulotion Scallingal átlagosan jó az fps 36-41 High-Ultrán és Fog, Water normalon van. De sokszor van olyan, hogy le laggol pár másodpercre 10 alá. És ez megöli bizony a játékélményt. 1080p-1440p-ben lenne 4-5x ennyi fps is. De 60Hzs a monitorom csak. És ezért is megyek a grafikára. És még 4K-ban is ez a helyzet. A videokártya pedig overclockolva van amennyire lehet, mi okozhatja ezeket?

KFA2 GeForce RTX 3070 Ti 8gb GDDR6X

4x4gb 2800mhz ram

Intel Core I7 6700

Asus B150M-C alaplap

960gb Kingston A400 SSD

Chieftec Smart 550W

2023. aug. 1. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:

A 8GB VRAM lesz kevés valószínűleg. De ellenőrizd valami progival ezt.

Nv sajátja is ki tudja írni neked, afterbirner is tud monitorozni stb..

2023. aug. 1. 14:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Rakj egy msi afterburnert és nézd meg a beállításaiddal mennyi vramot használsz. Utána minden más beállítást hagyj érintetlenül a texture quality/resolution scalingen kívül (ezeket vedd minimum felé). Ha nem kapsz laggspikeokat ez után, akkor a vramod volt kevés. Ki tudod így már majd kísérletezni, hogy mi az a beállítás amivel még vramon belül maradsz.

Még annyi, hogy ha van valami upscaling lehetőség abban a játékban, akkor fontold meg a használatát + élesítést bevethetsz.

2023. aug. 1. 14:31
 3/10 anonim ***** válasza:
5K ban 8gigás kártyával? Teljesen esélytelen stabil FPS. Ha ilyen ambícióid vannak akkor RX 6800 XT kellett volna vagy 3080
2023. aug. 1. 16:10
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
A processzor kevés a VGA mellé. A VGA kevés az 5K monitor mellé. Nagyon nem lett ez a dolog átgondolva.
2023. aug. 1. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Az lehet kevés a cpu de 1440p-ben is olé már na jó talán ebbe a játékba nem mert ez nagyon cpu éhes de 4-5K felbontáson biztos, hogy elég. Én is a vramra gyanakszok. Ezért is vettem ezek helyett RTX 2080 Ti-t az avg fps-em lehet kevesebb 5-el. De 4K felbontáson nem kell ilyeneken problémázzak.
2023. aug. 2. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Az a táp egy hulladék bár van olyan érzésem hogy ez a kérdés csak egy csapda.

Seasonic focus gx 650w ajánlott be quiet-ből most Straight Power 11 750w gold van jó áron.

2023. aug. 2. 16:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Chieftec Smart másnéven GPS-A8 legrosszabb tápok közt van kerülendő, – Tier E • Avoid psu tier list legeslegalján, ajtótámasznak kiváló azon kívül semmi másra nem jó.

[link]

2023. aug. 2. 16:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Aki szerint nem a táppal van gond magyarázza már meg hogy akkor miért szerepel psu tier list majdnem legalján Tier F előtt (replace immediately) előtt szerepel...

Persze hulladék tápok is mennek egy ideig ez tény de hasonló dolgokat produkál mint amit kérdező is ír.

2023. aug. 2. 16:18
 9/10 anonim ***** válasza:
A táp is hulladék, de a vram is kevés. A tápnak a minősége nem szól bele ilyen módon a teljesítményben. De itt már lehet 95% kivan használva az 550W-ből. Vagyis jobban mondva egy ilyen hulladék, fos táp nem is tud normálisan leadni ennyi watt számot lehet 50-150W minuszban van az az érték amit viszonylag biztonságosan letud adni a maradéknál meg lehet feszültség probléma lesz. Ennek a gépnek a max fogyasztása pedig szerintem 450-500W közelében van. De lehet a gépet is lenyomhatja. De a smart még mindig nem a leghulladékabb táp szerintem. Még nagyobb márkák között sem pl Cooler Master B2 Acab még rosszabb szerintem.
2023. aug. 2. 16:51
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Én gépbe nem raknám az biztos.
2023. aug. 2. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!