Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videokártya gyártó jobb?

Melyik videokártya gyártó jobb?

Figyelt kérdés
Az AMD 6000-es szériájából Gigabyte, Sapphire vagy Power color gyártók közül melyiket érdemes venni?

2023. aug. 1. 01:36
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Sapphire az úgymond AMD gyári partnere a referencia kártyákat is ők gyártják, de alapvetően ha új kártyát veszel igazából inkább a hűtést nézd rajta, amelyiken jobb a hűtés illetve árban nincs elszállva.
2023. aug. 1. 03:26
 2/4 anonim ***** válasza:
79%

Valahogy mindig a Sapphire-nál kötök ki. 4 évig nyúztam egy Rx580-at, most egy 6600xt és egy 6700xt van itthon mind Sapphire, teljesen jó. Van ismerősnek Powercolor Fighter rx6600 ő sem panaszkodott rá.

A Sapphire, PowerColor és az XFX csak AMD kártyákat gyártanak, de nem rosszak. A Gigabyte gyárt Nvidiát is, azért közismertebb.

2023. aug. 1. 06:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sorrendben Sapphire HD6950, PowerColor RX580, és egy referencia AMD RX6800 volt idáig.

A PowerColor anyagminőségre gyengébbnek tűnt, papírvékonyságú műanyagból volt rajta minden. A VRM hűtés hővezető padjait cserélni kellett kb 2 év után, mert elöregedtek és elkezdett random lefagyni. Utána bírta már rendesen.

Ettől függetlenül tette a dolgát, más jelentősebb probléma nem volt.

A Sapphire-al nem volt semmilyen gond, lehúzott pár évet rendben.

A ref. AMD kézbevételkor nagyon jó minőségérzetet ad. Ezzel se volt gond idáig. Remélem ez is elketyeg még pár évet, nem tervezek cserét egyelőre.

Gigabyte csak alaplap van itthon, de az 8 éve megy gond nélkül szinte napi használatban.

2023. aug. 1. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A sapphire kártyák jó ár-érték arányt képviselnek és kellő képpen masszívak is. Én nagyon meg voltam velük elégedve.

A powercolor kb ugyan az a szint, de nálunk borsosabb áruk van, szerintem kevésbé érik meg.

Gigabytom még sosem volt, sem jót sem rosszat nem tudok rájuk mondani.

2023. aug. 1. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!