Milyen laptopot válasszak?
Játékra inkább TUF Gaming, ha már Asus.
Csak hasonló kérdés merült fel ismerősnél, a Vivobookban "le van tekerve" a videokártya, vékony, szép, de kicsi a hűtés.
A TUF vaskos, de ott 100W!!-al nagyobb TDP-n megy a kártya, mert van hely a hűtéshez. Hasonló specifikációkkal sokkal jobb teljesítményt ad.
Már hogyha ezek a szempontok fontosak.
A vivobook neked szerintem jobb lenne. Játékokat ugyan úgy elviszi és neked a kép/videószerkesztés miatt kapóra jön az oled kijelző színpontossága.
Kb fél éve én ennek a 5600h procival szerelt változatát újítottam be magamnak 310k-ért és nagyon elégedett vagyok vele.
Ha kell játék is, akkor a 3050/3050Ti kevés lesz már az újakhoz. 3060 a minimum. De az se nagy eresztés a 6GB VRAM-mal...
Csak hát ez a legolcsóbb kifutó modell. Sokkal jobb proci kéne videós cuccokhoz
Kijelzőben viszont az OLED mindent ver, csak hát... szóval a videózást gondolom nem a laptop kijelzőjén csinálnád, hanem rákötnéd egy rendes monitorra. Így akkor már valszeg megfelelne neked a normál IPS kijelző is.
Szóval találd ki hol vállalsz kompromosszumot a kijelző-proci-GPU háromszögben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!