Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen hűtést javasoltok egy...

Milyen hűtést javasoltok egy I9 11900K processzorra, hogyha túl akarom húzni amennyire lehet milyen ársávban nézelődjek?

Figyelt kérdés
2023. júl. 26. 23:49
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Vízhűtést.... erre mást nem nagyon elhet ha húzni akarod, alapállapotában is egy kifejezetten melegedő példány.
2023. júl. 27. 00:26
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Nagyot, mármint qrva nagyot. :D

A 11900K alap turbónál is beránt 250Wattot, tisztességesen megterhelve tuning nélkül is elszalad 300Wattig. Ha még ezen húzol is akkor beleszaladhatsz akár a 350Wattos fogyasztásba is, amihez kelleni fognak a másfél kilós disznó nagy hűtők amik 40-50 000 körül mennek, szerintem ide már a 420mm-es AIO víz sem sértés.

40 000 felett indulnak a hűtők ebben a teljesítménykategóriában és.

Ami a legszomorúbb az egészben: elversz egy zsák lóvét a 11900K tuningjára, hogy elérd - kis túlzással- a 13400F teljesítményét :)

Jó ez erős volt, de a 13600K fele ennyi Wattból alapon alázza a 11900K-t. Szerintem anyagilag nagyon nem éri meg erre ennyi pénzt locsolni.

2023. júl. 27. 00:36
 3/5 anonim ***** válasza:
41%

Egy I5 13400 alapból lehet gyengébb picit még mivel ez nem eredeti I9 13900 utód. Ennél a procinál az Intel csinált egy kisebb baklövést.. Olyasmi mint egy I5 12600. De a non k 13600 vagy talán a 13500 is már I7 12700F/K szint felett vannak kicsivel ami 12-20%-al gyorsabb mint ez, de nem akarok túlzásokba esni. De gyorsabbak az biztos. Ezeket a számokat is aszerint mondom ha ddr4 alapra építed a géped. De szerintem nem fogod elérni ezt a teljesítmény szintet ha szénné húzod sem. De mindegy is hütő akkor is kell ha vált lga 1700-ra. Az I9 13900K sem fog kisebb hütőt követelni ha ilyenre kerülne sor a jövőben. Legalább ezzel a jövőre is beraktároz a kérdező amúgy is 20 ezer forint körüli hűtő lenne ajánlott legalább. Én minimum valami ilyesmi hűtést néznék rá.

[link]

2023. júl. 27. 01:19
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
Aménnyire lehet? Custom water cooling loop kell neked.
2023. júl. 27. 08:09
 5/5 rewqrewqrewq válasza:
77%
Sokat tuningoltam ... 10700K 5.5ghz ram is 2 volton stb. És mindezt egy 1.4kg os 3 ventis Noctua hűtővel. Igaz én ablak közelbe tudtam telepíteni a gépet, télen ablak résnyire Noctuának egyből volt hideg levegő. Ha nem megoldható a hideg levegő ablakkal vagy légkondival akkor bizony vízhűtés. Zárt folyadék hőtő 50 alatt semmit. Ne a fénylő csillámpóni verzió keljen hanem a magasabb rpm számú ventivel szerelt darabok. Igaz ha komoly vízhűtés kell akkor bizony pl EK-Quantum Power Kit D-RGB P360 illik venni. Na meg alaplap se legyen ép hogy elmegy kategória mert ocó alaplapba nem lehet úgy ramot húzni mint pl a 2 csatornás Apexekben. Jut eszembe tuningnál meg ne tévesszen a szomszéd Józsika ocó alaplapos 5.3ghz sebessége. Majd nézd meg a Ring/LLC vagy Level cache sebességet is .. ha 4000mhz alatt van akkor erőtlen proci és memória értékek lesznek. Na ezért kell komoly alaplap. .......... Viszont jól írta előttem valaki ... Sok pénz komolyabban tuningolni. Ha jobban belegondol az ember érdemes eleve erősebb procit venni. (Igaz mi van ha azt is tuningolni akarjuk :)
2023. aug. 2. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!