Milyen hűtést javasoltok egy I9 11900K processzorra, hogyha túl akarom húzni amennyire lehet milyen ársávban nézelődjek?
Nagyot, mármint qrva nagyot. :D
A 11900K alap turbónál is beránt 250Wattot, tisztességesen megterhelve tuning nélkül is elszalad 300Wattig. Ha még ezen húzol is akkor beleszaladhatsz akár a 350Wattos fogyasztásba is, amihez kelleni fognak a másfél kilós disznó nagy hűtők amik 40-50 000 körül mennek, szerintem ide már a 420mm-es AIO víz sem sértés.
40 000 felett indulnak a hűtők ebben a teljesítménykategóriában és.
Ami a legszomorúbb az egészben: elversz egy zsák lóvét a 11900K tuningjára, hogy elérd - kis túlzással- a 13400F teljesítményét :)
Jó ez erős volt, de a 13600K fele ennyi Wattból alapon alázza a 11900K-t. Szerintem anyagilag nagyon nem éri meg erre ennyi pénzt locsolni.
Egy I5 13400 alapból lehet gyengébb picit még mivel ez nem eredeti I9 13900 utód. Ennél a procinál az Intel csinált egy kisebb baklövést.. Olyasmi mint egy I5 12600. De a non k 13600 vagy talán a 13500 is már I7 12700F/K szint felett vannak kicsivel ami 12-20%-al gyorsabb mint ez, de nem akarok túlzásokba esni. De gyorsabbak az biztos. Ezeket a számokat is aszerint mondom ha ddr4 alapra építed a géped. De szerintem nem fogod elérni ezt a teljesítmény szintet ha szénné húzod sem. De mindegy is hütő akkor is kell ha vált lga 1700-ra. Az I9 13900K sem fog kisebb hütőt követelni ha ilyenre kerülne sor a jövőben. Legalább ezzel a jövőre is beraktároz a kérdező amúgy is 20 ezer forint körüli hűtő lenne ajánlott legalább. Én minimum valami ilyesmi hűtést néznék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!