Miért kapcsol ki a gép ha tuningolni szeretném a processzort?
Adott egy Intel Core 2600k és egy ASRock Z68 Pro3 alaplap. A processzorra vettem egy Artic Freezer hűtőt.
Na már most alap 3.4 GHz-n tökéletesen üzemel minden is csak ez nekem kevéske. GTX 970 mellett és 12 GB ram mellett szeretnék vele játszani.
Amint tuningolom picit a processzort terhelés alatt kikapcsol a gép. 4.8 GHz-ig tudom húzni. Ha alap 3.4 GHz-n hagyom minden rendben van azon kívül, hogy 100%-on pörög. Ezt néha észre venni egy-egy microlag formájában. Viszont amit húzom pl 4.0 GHz-ig terhelés alatt egyszerre kezdődnek a problémák.
Melegedni nem igen melegszik 90 fok fölé, túlmelegedés elleni védelmet kikapcsoltam.
Ötletek? Köszönöm!
"túlmelegedés elleni védelmet kikapcsoltam"
Miért?
Feszültséget kéne neki adni, anélkül nem fog menni. Alapfeszen az életben nem fogod 4-ig se húzni. Amúgy azok jól tuningolhatóak, de szépen be kell lőni neki mindent, nem automatikusra hagyni, meg alapfeszen, mert úgy nem fog bírni, csak nagyon kicsi OC-t. Ha nincs szerencséd, akkor olyan fesz kell neki értelmes OC-hoz, hogy a hűtés nem fogja bírni, ha mákod van, akkor nem sok fesz kell neki.
"Persze, húzd csak fel az eredeti órajel 115%-ára, azért a max 1-2% teljesítménynövekedésért, amit észre sem veszel, aztán csodálkozz, ha nem bírja!" te sem tudod miről beszélsz
Amúgy milyen arctic freezer? Nem mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!