Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan működik az AMD Ryzen...

Hogyan működik az AMD Ryzen számozása?

Figyelt kérdés

Eddig csak az intelt ismertem, az nagyjából megvan hogyan működik, de az AMD Ryzen hogyan működik? Keresnék új laptopot, de nincs kedvem végignézni egy benchmark mérőt mindenhez, szóval ha lenne egy minimális tudásom jó lenne.

Ha esetleg valaki tudna ajánlani, hogy mi lenne a minimum egy HDs videónézéshez és néha Simsezéshéz (majdnem mindenem minimumom van ezen a laptopon, ami most van nekem és nem bánom, bár jobb lenne, ha többet tudna).

2023. júl. 22. 06:40
 1/8 anonim ***** válasza:
2023. júl. 22. 06:54
 2/8 anonim ***** válasza:
2023. júl. 22. 07:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Laptop procikat felesleges túlbonyolítják - sőt, megtévesztően. Az utolsó két számot, és a betűt kell nézni, az első kettő irreleváns. Ez a kép jól elmagyarázza.

[link]

Az első szám nem jelent semmit gyakorlatilag, a második sem túl sokat(magok számára tudsz többé-kevésbé következtetni, de ennek is utána kell nézni, ugyanaz a szám lehet egyiknél 4 mag 8 szál, másiknál 8 mag 8 szál, megint másiknál meg 8 mag 16 szál), harmadik az architektúra(ez fontos), negyedik meg a generáción belüli teljesítményszintje. A betű a fogyasztást, és ezzel párhuzamosan a teljesítményt is jelöli.

Az egész túl lett bonyolítva, hogy jövőre, amikor pontosan ugyanazzal a procival szerelt gépet árulják, 7650U helyett 8650U ként lehessen eladni a szerencsétlennek - aki nem ezzel kel és fekszik.

2023. júl. 22. 07:18
 4/8 A kérdező kommentje:

3-as nagyon köszönöm, ez így nagyon sokat segített! Pont ennyi infóra volt szükségem. Még egy utolsó kérdés: ha jól gondolon a Ryzen 5, Ryzen 7 stb az olyan, mint az i5, i7 stb?

1-es köszi neked is, megnézem otthon amikor lesz jobb netem ^^

2023. júl. 22. 07:28
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom nem értékeled akkor a linket, ahol minden le van írva, és amit magadtól is megtaláltál volna, de sebaj :)
2023. júl. 22. 07:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#4 Igen, átvették az Intel számozását - de óvatosan ezzel, mert tényleg egyszer ezt, egyszer azt jelentik(ez mondjuk nem AMD specifikus probléma, Intel nek is mindig utána kell nézni, főleg amióta van P, meg E mag - bár előtte is katasztrófa volt, amikor 2017-18 magasságában még lehetett kapni 2 magos i7 laptopot(amikor meg egy asztali i3 megeszi a mobil i7 et felmerül a kérdés, hogy jelent-e bármit a jelölés)).

Jobb ha fantázianévként kezeli az ember ezeket szerintem.

2023. júl. 22. 07:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Simshez egy 5300U is elég

Kb ugyanannyit tud grafikában, mint az intel 1215U vagy 1220P

Youtube-on találsz videókat. 1080p 30 fps felett tűrhető, 60 fps felett tökéletesen fut egy játék.

2023. júl. 22. 08:02
 8/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem közben a videót, és tetszik, hogy ott azt mondják, hogy az első kettő szám többet ér, mint a többi xD

Ezen is látszik, hogy mennyire szubjektív tud lenni néha ez a téma és személy függő, hogy kinek mi kell...

Köszönöm megint a válaszokat! Így kaptam egy kb ötletet, hogy mire szűrjek a laptopos honlapon, aztán majd ha belőttem pénz és más alapok alapján akkor elkezdem megnézni a benchmarks honlapokat, hogy melyik éri meg jobban és melyikre can szükségem.

Köszönöm!

2023. júl. 22. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!