Ha veszek egy CPU-t, amiben beépített VGA van, és később veszek mellé egy erős videokártyát, az kompatibilis lesz egymással, jól kihajtják egymást?
Az alábbira gondoltam: Ryzen 5 5600G
Idővel talán RTX 3050
Mellé milyen alaplapot ajánlanátok? Ha ennél feljebb mennék évekkel később, akkor?
Ez a játék kimaradt, de utána néztem.
Ajánlott gépigény:
CPU:
Intel Core i5-2300 or AMD Phenom II X4 940 or better
RAM:
4 GB
GPU:
NVIDIA GeForce GTX 560 or AMD Radeon HD 7750 with 1 GB VRAM or better
DX:11
STO: 26 GB HD space
Hang:DirectX®-compatible
Nos ez a CPU (inkább APU) eléggé túllépi minden téren, simán megy úgy mit a videóban.
Ez az integrált a GT 1030 4Gb környékén van.
Keresztfiam CS:GO, GTA V (1080p-medium), Dayz (720p).
Simán játszik rajta, egy pisszenés nincs, hogy kéne videokártya neki.
13 éves nem ért hozzá, elveszik benne napokra (ez nem feltétlen jó) fluid laggmentes játékmenetet simán ki lehet hozni, kisebb címeknél.
Nyilván egy Last of Us, vagy Hogwarts Legacy-hoz kell majd kártya.
mATX vs ATX lényegtelen, ha nincs szükséged az ATX extra bővítő helyeire felesleg.
VGA nélkül még az mATX is üres lesz.
Az 5600G beépítettját használd addig, amíg valami értelmesebb kártyát nem fogsz tudni venni. A 3050 nem az, borzalmas ár\érték arányú.
6700XT-t amíg nem tudod megfizetni, addig ne vegyél másikat.
Ahogy írták legyen benne 2 vagy 4 memória modul, és legyenek jó RAM-ok, mert azt fogja használni az iGPU is. Kicsit legyen több méretre is, mert abból szedi le.
A 2 db memória (tehát dual channel) rendkívül fontos, nekem van egy 2400G-m, és egy ideig single channelben ment. (csak netezni, dolgozni használtam sokáig, úgy elment), de aztán kapott dual channelt, és azóta játékra is ezt használom. (nem játszom nagy igényű játékokkal, dota2, ilyesmik)
Ég és föld a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!