Az alábbi config jól működne együtt?
Ház: Cooler Master MasterBox Q300 L (matx)
Alaplap: Asus amd prime B550M-K
Processzor: Ryzen 5 5600X vagy 5600G
Ram: G.Skill Aegis 2x8 gb/3200mhz
Videókártya: Gtx 1660 super 6gb
Ssd: Verbatim Vi560 S3 256 gb m.2
Másik ssd: Kingston NV2 2 TB PCIe 4.0 m.2
Táp: Aerocool Lux rgb 750W 80 plus bronze
A ház és a 256 gb-os ssd már kéznél van. De ezenkívül minden más tervet meglehet változtatni. Véleményt szeretnék kérni szerintetek hogy menne ez mind együtt? Illetve hogy milyen hűtés kellene bele? 3-4 ventire gondoltam és a sima ryzen processzorhűtőre viszont láttam valahol hogy a ház szarul szellőzik ezért megfordult a fejemben a víz hűtés is. Nem túl drága opció kellene abból is.
Köszönöm aki normális tanácsot ír. Jelzem, hogy kezdő vagyok a témában ez lesz az első pc-m. Nem szeretnék csúcskategóriát de ha esetleg van valakinek jobb videókártya javaslata nem sok pénzért többel azt is leírhatja.
A tápot nem tudtam beazonosítani, hogy jó-e, egy biztos bazi nagy a géphez, elég egy 500w körüli.
Ha egyből veszel videokártyát ne vegyél 5600G-t az 5600 vagy 5600x sokkal jobb.
A 1660 használt vagy új?
Sehogy se jó, de újonnan bazi drága.
Használatba azért egy 2060super 8Gb nem kicsit jobb. Kb 20.000-rel drágább a 1660s-től
Ha nem veted meg az AMD-t akkor egy RX6600 is jó lehet.
Újonnan is 80.000-től elérhető.
A proci elvan a gyári hűtőben, de egy max 10.000Ft-os hőcsöves kis hűtő elfér rajta. Víz ezekre felesleg, nem melegszik annyira.
Ez a ház olyan mint a szita, ha jól látom 1 venti van hátul az ki fújja a meleget, Raksz bele 2-3db-ot előre ami befelé szívja a levegőt tuti átszellőzteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!