Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Computer imperium előre...

Computer imperium előre összeállított gépei milyenek?

Figyelt kérdés

Még régen állítgattam össze gépeket, de az már 10 éve volt, nem szeretnék vele foglalkozni. Nagyon tolják a reklámot mostanában meg sokan dicsérik őket, kivéve, akik nem szeretik az rtx 4060 kártyákat, mert sokban az van.

Itt egy konfig

i5 13400f 4.60 turbo

Asus tuf b660m

16gb ddr4 3200 kingston fury

Nvidia rtx 4060

1tb pci express ssd kingston nv2

Sharkon rgb slider ház

Fps hyper pro 450w

2x sötét edzett üveg panel

330.000

Megéri?

2023. júl. 11. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

Jó gép, nem is vészesen drága, ha nem akarsz vele foglalkozni megvehető.

Az RTX 4060-al nincs semmi baj, csak az előző generációhoz képest nem ugrott akkorát teljesítményben, de árban azért szépen megtolták.

2023. júl. 11. 13:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Aha tehát ránézésre nincs túltolva az ár, mint ahogy régen volt szokás, csak azért, mert előre összeállított?
2023. júl. 11. 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt az RTX3060 12 GB-ről nem éri meg váltani, mert olyan sokat nem hoz, az RX 6700xt meg lenyomja, ugyan annyiért.

Kb ezt a szintet elvárták volna az Nvidiától, ennyi pénzért.

Ezért "nem szeretik" úgy önmagában semmi baj nincs vele.

2023. júl. 11. 13:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Imperium oda írja, hogy mi van benne, le tudod csekkolni 10 perc alatt, de nagyságrendileg ez fog kijönni +/- 10.000
2023. júl. 11. 13:56
 5/7 HakapiszikMatyi ***** válasza:
57%

Nincs "túltolva". Ha a legalább 3 év garanciát is nézed, akkor teljesen korrekt. Azért célszerű elolvasni a feltételeket, ha a 3 év alatt fejlesztenél valamit.

Az ilyen "apróbetűs" feltételek miatt választják sokan a "Gépösszerakó"-t, ami sok oldalon elérhető. 5-10e Ft plussz, de a garancia alkatrészenként értendő. Nézd meg máshol ugyanezt a "Gépösszerakó"-val.

De, ha nem akarsz "belepiszkálni", akkor ez jó ajánlat.

2023. júl. 11. 14:03
 6/7 anonim válasza:

Mindenkit óva intek ettől a bandától:

- Törlik a negatív értékelő kommenteket a megosztások alól, ezért nem találtok soha ilyet.

- Használt alkatrészekből állítják össze a gépeket újkent árusítva azokat. Ez nem derül ki, mivel jobb esetben a gép működik, rosszabb esetben kicserélik egy másik használt alkatrészre, vagy “javítják”. Mivel más szerviz nem nyúlhat bele, sem a vevő, ez már csak később derül ki.

- Nem küldenek szervizlapot, utólag pedig nem adnak! Mindenki aki rendelni akar tőlük a sok negatív vélemény ellenére, erre fokozottan figyeljen. Utólag az a bíróság és a fogyasztóvédelem sem kötelezi őket hogy adjanak újat!

- Kizárólag e-mail-ben kommunikáljatok velük, semmiképpen se telefonon! Mindig legyen nyoma annak amiről beszéltek velük, és arról ami meg van beszélve! Kerüljétek a telefonos konzultációt velük, vissza élnek vele, telefonbeszélgetés nem tud semmilyen előzmény bizonyítani!

- Mielőtt bármit rendelsz tőlük vagy mástól, nézz utána a jogaidnak, és a szervízelés menetének, lehetőségeidnek. A cég ezzel tisztában van és gond nélkül veri át a tudatlanokat!

- Olvassatok értékelést mielőtt bármit is vesztek egy ilyen cégtől! Ennél a cégnél rengeteg negatívval találkoztok. Vegyétek őket komolyan!

- A Szervizes hajlamos a vevőre hárítani a hibát.

Az általam rendelt gép, alig bírta kb 3 hónapig majd alaplap hibával elromlott, nem kapcsolt be a gép. Az első alkalommal állítólag cserélve lett a lap. 1! nap használat után a gép újra elromlott. Ugyanaz a hiba. A második alkalomnál a Szervizes rám akarta kenni a dolgot, sikertelenül. Akartam kérni egy alaplap cserét más típusra, akár ráfizetéssel, de megtagadták arra hivatkozva hogy sikerült javítani. Ezt már meg sem tehették volna mivel kötelesek minden esetben cserélni az alkatrészt. Ezúttal három hetet bírt a gép. Bekapcsolt de nem bootolt be. Monitoron no signal szöveg.

Itt untam meg a dolgot, es elvittem a helyi szervizbe a gépet állapot felmérésre, (nem javításra).

A szerviz kiderítette, hogy az alaplap törött, a videokártya érintkezés hibás. Csak akkor működött ha meg lett mozgatva a foglalatban. A gép állapota használt. Kicsit komolyabban használt mint amennyire kellene lennie úgy hogy 3x lett elmozdítva a helyéről.

Az Imperium Szervizes trükkös volt bármelyik is csinálta. Letörte az alaplapról a videókártya rögzítőjét, így ferdén tudta a lapba rögzíteni a kártyát. A gép egy ideig így működőképes tudott maradni.

Felkerestem Imperiumékat hogy mi a helyzet, és közöltek hogy a másik szerviz illetéktelen, és a szakszerűtlen szereplésért nem vállalnak felelősséget és az abból keletkező hibákért, így buktam a jótállást. (A másik cég 20 éve van a szakmában.)

Háromszor küldtek hibás gépet, és van bőr a képükön másra hárítani a hibát. Konkrétan Sz. Attila Szervizesről van szó. Ha bárki beszél vele kezelje fenntartásokkal.

Mivel mindig magam raktam eddig össze a gépeket, nem voltam jártas az állandó szervizbe küldözgetés menetéről, fogyasztóvédelmi eljárásokról és a lehetőségeimről. Ha csak az alaplapot és a kártyát veszem, 350000 Ft-al károsított meg az Imperium Kft.

Csak magamat okolhatom, nem jártam kellően utána a cégnek, a lehetőségeimnek, de ha csak egy embert sikerül megmentenem egy hasonló helyzettől, mint amibe kerültem, már megérte leírni ezeket a sorokat.

máj. 22. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Én végül Október környékén vettem tőlük egy gépet. Ezek után a sorok után örülök, hogy semmi probléma nem fordult elő. Kérdeztem tőlük, hogy a jövőbeli bővítéssel mi a helyzet, mondták megcsinálhatom, a garancia nem fog ugrani, bár ennek a kijelentésnek valóban nincs semmi nyoma :D
máj. 23. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!