Milyen tápegységet ajánlotok ehhez a géphez?
Sziasztok! 6 éve vettem magamnak egy gépet és mostanában a tápegység ventije elég furcsa hangot produkál és szeretnék vásárolni egy újat ami lehetőleg kibír még ennyit :D
Gép specifikáció
Motherboard: MSI H81M-P33
CPU: i5-4460
GPU: GeForce GTX 1050 TI
RAM: 8GB
Az Akyga mindennek az alja, csoda, hogy túlélte a géped ezt az időt, még szerencse, hogy a VGA nem fogyasztott sokat.
A kérdésből ítélve fejlesztés nem nagyon lesz, úgyhogy 400W körüli bőven elég, újat sem kötelező venni, pl. innen a legkisebb jó lenne: [link]
A gyártók hivatalos oldalán szereplő adatok: Proci 84 watt, videókártya 75 watt.
Mivel ezek TDP értékek és processzornál ezt megugorhatja a Turbo Boost, videókártyánál meg a különböző gyártói megoldások... érdemes kerekíteni olyan 200 watt maximum fogyasztásra.
De mivel nem fogod egyszerre maxon pörgetni a CPU-t és a videókártyát, ez az értéket vehetjük úgy 120 watt körülire.
Tehát a gépedben a proci és a vidikari eszik 120 wattot. Ezen kívül van egy alaplap, RAM-ok és talán HDD, de ezeknek a fogyasztása nem ugorja meg a prociét és a VGA-jét sem.
Szóval egy 400 wattos táp bőven elég ehhez a konfighoz.
Én ajánlani tudom a "be quiet! Pure Power 11" szériából a 400W Gold változatot.
(A CM-es változat fél moduláris. Szóval ha olyan videókártyád van amihez szükséges külön PCI tápellátás, akkor ezzel meg tudod oldani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!