Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem jó a számítógép?

Miért nem jó a számítógép?

Figyelt kérdés
Adott egy OptiPlex 790-es gép, windows 11-el. Egy hirtelen áramszünet után nem képes bootolni. Van benne egy 240gb-os Kingstone ssd és egy 750gb-os Samsung hdd. Bekapcsoláskor azt írja, hogy nincs operációs rendszer a gépen. Megpróbáltam külön kiválasztani hogy az ssd-ről bootoljon (amin az op. rendszer van), de ott csak a merevlemez neve volt 2 szer, mint választható bootolási lehetőségek. Ott az elsőre rá se lehet nyomni, az alsóra ha rányomok akkor próbál hdd-ről bootolni. Megpróbáltam azt is hogy kiveszem a hdd-t a gépből. Akkor sem ismerte fel az ssd-t, csak ugyanúgy ott volt a merevlemez neve, amire nem lehet rányomni. A cmos elemet már kivettem, kikapcsoltam a tápot, vártam 5 percet is, semmi nem javult. Memóriákat kiszedtem, egyesével kipróbáltam, úgyse volt jó. A válaszokat köszönöm!

2023. jún. 22. 11:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
ezért nem kell ilyen optiplex vackokat venni.... maximum akkor ha van a házadon villámhárító, meg rákötöd 1 szünetmentes tápra.... alaplap kuka!
2023. júl. 3. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!