Amd Fx-8320 4,2Ghz en 70celziuszon okés?
Adott a processzor és úgy vettem hogy oc-zva van gyári hűtővel
Feladatkezelő írja
77% kihasználtság és 75-8fokon megy
Vegyek rá egy toronyhűtőt?
Annak a processzornak 125W a TDP-je. A gyári hűtő édes kevés neki. Ha napi szinten használni akarod, akkor kell rá egy olyan hűtő, ami 125W TDP felett használható.
Pl
Csak elvileg ugy vettem a pc-t,hogy pc zva van a proci 4.2ghz ra
Ugy van terhelesen 75fokon
Meg a honapot kihuzza igy,nem?
Még most is emlékszem rá, hogy kb 8 éve amikor lett egy FX-8350-es gépem, a gyári hűtő teljesen használhatatlan volt - ment vele, de baromi hangosan és hosszas szintetikus (AID64) terhelés alatt súrolta a 90 fokot alulról -, vettem rá akkor valami olcsóbb toronyhűtőt - hasonlót mint amit linkeltél a 3-as kommentben -, amivel halkabb lett ugyan, de még mindig forró.
Végül egy Cooler Master Hyper 212 EVO volt, ami megoldotta a problémám, ráadásul ez a hűtő azóta is megvan, AM4 beszerelő kit után most a Ryzen 3700X-en ül rajta, szóval nekem megérte. Nem mondom hogy ajánlom, lehet hogy van most már jobb cooler bár tudom hogy kapni még a 212-t is, de nekem bejött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!