Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Samsung Magician nem látja a...

Samsung Magician nem látja a Samsung 870Evo-t?

Figyelt kérdés

Pénteken vettem egy Samsung 870Evo-t (250 gigás), ez a második SSD a gépben, korábbról van egy 860Evo, meg egy ezeréves 1 TB Samsung merevlemez.

Mielőtt a windowsban beállítottam volna az SSD-t, csak a Magician látta, az intézőben nyilván nem jelent meg meghajtóként.

Miután beállítottam, frissítettem a Magiciant is, frissült is, de azóta csak az ezeréves vinyót, meg a régebbi SSD-t látja.

Viszont az Intézőben működik az új is, félig már tele is van, tehát amúgy meg működik...

2023. jún. 5. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
"beállítottam" mit jelent..?
2023. jún. 5. 11:31
 2/7 A kérdező kommentje:

Valami "lemezkezelő" részben megadtam, hogy mi legyen a kötet neve, válaszottam betűt, hogy melyik meghajtó legyen... hogy ntfs legyen, meg volt valami egyszeres/kétszeres/háromszoros rugalmasság (az egyszerest választottam, mert mintha ez a raid-re utalt volna, azt nem nem akartam). Formázás? Inicializálás? Tudomisén... De utána már látszott, használható volt, de fogalmam sincs, hogy a trim megy-e, over-provisoningot állítanék be, letesztelném, benchmarkolnám az új meghajtót, ehhez kéne, hogy lássa a magician.

(Mellékesen szokás szerint agyf*szt kaptam a magyar windowstól, mert egy csomó india mukit találtam, aki vicces kiejtéssel végigvezet akármin, de ha a magyar win-ben találgatnom kell, hogy mit hogyan sikerült lefordítani... aaaarghh...)

Amúgy a tipikus hibaelhárítások (laza sata-kábel, laza tápkábel, elégtelen tápkábel, AHCI-mód nincs beállítva a biosban...) ezek mind kilőve, ezek rendben vannak.

2023. jún. 5. 11:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Tehát tárolóhelynek választottad be ahelyett hogy lemezkezelővel particionáltad volna. Ez sok hibát megmagyaráz. :(
2023. jún. 5. 12:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Van még visszaút?
2023. jún. 5. 13:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Vedd ki a tárolóhelyek közül. De csak ha már nincs rajta fontos adat.

Rákeresel start menüs keresővel hogy tárolóhelyek. Itt két helyen is ki kell törölni a lemezt. Utána Lemezkezelöt indít (ugyanúgy rákeresve), ott a grafikus részen inicializálni, particionálni, formázni, betüjelet adni neki. És kész.

2023. jún. 5. 14:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ez így asszem követhető! Megvan az esti program.
2023. jún. 5. 14:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Úh, lemezekezelő nincs, lemezkezelés van... b*szarok ettől a magyar windóztól...

De yaaaay, működik!

Itszakájndof medzsik!

2023. jún. 5. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!