Miért vannak furcsa karakterek a pendrive-on lévő mappán és fájljain?
excel táblákat és teamsről letöltött videót (megbízható forrásból) tartalmazó mappában mindenféle furcsa karaktert és irreális módosítási dátumot látok. megnyitni nem tudom, azt írja, nem elérhető a fájl, és nem megfelelő a szintaxis. gépre másolni sem engedi. 2 gépen is kipróbáltam. ami érdekes, hogy a pendrive-on lévő többi mappának semmi baja.
mit lehet ezzel kezdeni? köszönöm!
Így csak tippjeim vannak, de szerintem ezek a fájlok sérültek, és ha sok ilyen van, az azt jelentheti, hogy a merevlemezed kezd kakukkot mondani. Készíts biztonsági másolatot, és vegyél új merevlemezt.
Illetve van még egy tippem: nem lett mostanában a fájlrendszered lecserélve? Mondjuk FAT32-ről ext4-re vagy hasonló.
Selejtezendő a pendrive, akkor történik ilyen, ha az adattároló felülete megsérül.
Remélhetőleg nem másolódott rá autorun-os program, ami módosított ezt-azt (nagyon régen jártam már így, mappákat lecserélte a vírus indító-ikonjaira stb.
Bár esetedben biztos hogy az elhasználódás okozza a problémát.
Köszönöm. Nem, nem csináltam semmit a pendrive-val, formázást sem.
Ilyen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!