Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vannak furcsa karakterek...

Miért vannak furcsa karakterek a pendrive-on lévő mappán és fájljain?

Figyelt kérdés

excel táblákat és teamsről letöltött videót (megbízható forrásból) tartalmazó mappában mindenféle furcsa karaktert és irreális módosítási dátumot látok. megnyitni nem tudom, azt írja, nem elérhető a fájl, és nem megfelelő a szintaxis. gépre másolni sem engedi. 2 gépen is kipróbáltam. ami érdekes, hogy a pendrive-on lévő többi mappának semmi baja.

mit lehet ezzel kezdeni? köszönöm!

2023. jún. 3. 17:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Így csak tippjeim vannak, de szerintem ezek a fájlok sérültek, és ha sok ilyen van, az azt jelentheti, hogy a merevlemezed kezd kakukkot mondani. Készíts biztonsági másolatot, és vegyél új merevlemezt.

Illetve van még egy tippem: nem lett mostanában a fájlrendszered lecserélve? Mondjuk FAT32-ről ext4-re vagy hasonló.

2023. jún. 3. 17:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig a pendriveod döglődik. Próbáld ki egy másikkal.
2023. jún. 3. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az a pendrive kuka, már nem megbízható.
2023. jún. 3. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Selejtezendő a pendrive, akkor történik ilyen, ha az adattároló felülete megsérül.

Remélhetőleg nem másolódott rá autorun-os program, ami módosított ezt-azt (nagyon régen jártam már így, mappákat lecserélte a vírus indító-ikonjaira stb.

Bár esetedben biztos hogy az elhasználódás okozza a problémát.

2023. jún. 3. 19:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem, nem csináltam semmit a pendrive-val, formázást sem.

Ilyen: [link]

2023. jún. 3. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Áhh, az a pendrive kuka. Úgy néz ki, mintha az összes header random szét lenne barmolva.
2023. jún. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!