Alaplap hiba lehet?
Sziasztok,
Ha az alaplapom első ram foglalatába teszem a memóriát, akkor a gép felveszi az áramot, a ventik is felpörögnek, de nincs kimenet. Ha viszont a ramot át teszem a második foglalatba, akkor minden hibátlanul műkődik. Mi lehet a hibás?
2 különböző ram-al is teszteltem, úgyan az a hiba. Ha a VGA-t is beleteszem, akkor úgya úgy nincs kimenet. Tehát, csak az 1 ram foglalattal és a procival megy tökéletesen.
Nem értelmezhető amit írtál.
- "Ha viszont a ramot át teszem a második foglalatba, akkor minden hibátlanul műkődik."
- "Tehát, csak az 1 ram foglalattal és a procival megy tökéletesen."
Nekem 2 darab más időben gyártott dual channel kittel csinálta ezt az alaplapom. Csak a második és a negyedik slotban működtek, de mind a négy egyben már nem.
Turkáltam egy kicsit a bios beállításaiban, ki és be kapcsolgattam a dram-ra vonatkozó funkciók közül néhányat, azt hiszem visszaállítottam az időzítéseket is defaultra, majd így raktam be a másik két modult és így már postolt a gép. Tökéletesen mennek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!