Miért lehet 30.000 forinttal olcsóbban hozzájutni Magyarországon egy új i5-11600K processzorhoz, mint egy i5-11600 -hoz? Nem az utóbbinak kéne olcsóbbnak lennie, hiszen valamivel gyengébb a teljesítménye?
"Valszeg ennek valami piaci oka van..."
igen, az az oka, hogy hajlandók többet adni valamiért, ami kevesebbet fogyaszt + kisebb hűtést igényel az üzemeltetése...
McClane-nek igaza van, nem értem miért pontozták le.
Megnéztem a német "árukereső"-n:
11600K ~180€
11600 ~260€
Sőt, az integrált videokártya nélküli változat szokott a legolcsóbb lenni, de az is drágább:
11600KF ~190€
Szerintem kicsit túllőtték a 11600K gyártását és sok van raktáron.
"igen, az az oka, hogy hajlandók többet adni valamiért, ami kevesebbet fogyaszt + kisebb hűtést igényel az üzemeltetése..."
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Ha most került volna piacra akkor még megérteném, de ez már egy kifutott termék. Az intel már piacra dobott a kategóriájában kettő helyettesítő terméket is, sőt ha ide vesszük a 12400/13400-at is akkor igazából 4-et ( ráadásul a 12400F olcsóbb is ).
A fogyasztás pedig szabadon konfigurálható, pár kattintás a BIOSban. Mivel a két processzor hellyel közzel teljesen ugyanaz, ezért ugyanahhoz a teljesítményhez kb ugyanakkora fogyasztás is tartozik. A mezei 11600 PL2-je 154Watt, 154Wattból simán hozza a 11600K is ugyanezeket az órajeleket és akkor ugyanott van a kettő. Ha kell a konstans "magas" teljesítmény akkor non-K is bekér 150 Wattot és cserébe nyújtja ugyanazt, mint egy 80 Wattot fogyasztó Ryzen5 :D
Kifutó terméknél semmi köze az árazáshoz a teljesítménynek,fogyasztásnak. A te logikád szerint azért drágább a 11900KF mint a 13600K, mert az "jobb" vagy kevesebbet fogyaszt pedig ezek közül egyik sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!