Milyen laptopot vegyek? Nem videószerkesztésre kell nem játékra hanem csak átlagos használatra írás emailezezes kép csatolás weblap böngészés s és ilyesmi. Nem tudok kiigazodni ez a 80 100 150000 Ft os laptopok között és nem valami gagyit szeretnék.
Ha telepített windowsos gép kell akkor ezt tudnám ajánlani újonnan:
Ez egy i3 és 10. generációs.
Esetleg ha nem akkor lehet drágábban nézelődni. Vagy használt laptopok.
Akkor itt a windowsos i5-ös:
Nem néztem végig az összes árösszehasonlítós oldalt, lehet, hogy a laptop.hu nem éppen a legolcsóbb. De ezek alapján a kérdező is ki tudja sakkozni magának, a főbb paraméterek adottak. Nyilván jó a Ryzen 5-ös is Intel helyett, illetve szetintem nagyjából totál mindegy, hogy Dell, Lenovo, HP, Acer vagy Asus, mindegyiknek vannak hívei meg szidják is őket.
Köszönöm a sok tanácsot
Arról mi a véleményetek, hogy 1 terás SSD esetleg külső hdd helyett felhő?
A másik kérdés nem kotekedes, csak szeretném megérteni:
Ezek után már eszem ágában sincs megvenni csak nem értem hogy ez valami átverés? 4 giga 128GB és úgy hogy nem is 80 ezer hanem 120. Ezt majd valaki megveszi majd rádöbben hogy nem igazán használható...?
Pl onedrive-ot nézve ami most 1 évre 1TB 24 999Ft/év
Biztonságban vannak az adataid, de ezt minden évben ki kell fizetned.
Ha egy külső ssd/hdd veszel akkor egyszer elég kifizetni az más kérdés, hogy ha olyan adatot tartasz rajta akkor ha elromlik valamiért a külső lemez akkor azoknak valószinüleg annyi.
A mediamarktban ha megnézed általában drágábban tudsz venni elektronikus eszközöket(persze van kivétel).
Az amit belinkeltél nem tűnik túl jó vételnek, de a véleményeket néztem és van az akinek elég egy olyan laptop.
Gyenge proci van benne ezért valószinűleg tovább bírja az akksija.
Egyébként lehet jobb vételt találni mint említetted "80 ezerért" pl az általad linkelt laptophoz hasonló konfiguráció(jó ez olcsóbb és több ssd-s tárhelyet kapsz 256 gb-ot):
Akkora laptop rengetekből kiválasztani a megfelelőt azért nem egyszerű. pl nemrég vettem egy dell inspiron 5409-et, de elég nehéz volt a választás.(én kimentem a boltokba(medimark,euronics stb.) aztán ott megnéztem a laptopokat amik ki voltak állítva és úgy döntöttem)
Ez mondjuk azért fontos mert ugye nekem cégeskent Xt-tól bármelyik verziójú Windows rendelkezésemre áll ingyen tehát ezért nem érdemes fizetnem.
A felhőben azért gondolkozok nagyon hanem csak arról van szó hogy biztonságban vannak az adatok hanem hogy mobilon is hozzá férek bármihez ha hirtelen kell, ami a laptophoz csatolt külső HDD re nem egészen igaz. Ilyen elven akkor tényleg érdemesebb kisebb mondjuk negyed terás SSD és egy 1 terás felhő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!