3600mhz ddr4 helyett csak 2667?
Figyelt kérdés
Sziasztok következő a történet! Gepfelujitason történt. A következőket vettem :Gigabyte a520m ds3h(BIOS frissítve kértem) , Ryzen 5 5500,RX 6600 Radeon, és 16gb 2133mhz 16gb ddr 4 (1db). Utóbbit cseréltem 32gb 3600mhz cl 18 corsair vengeancera, de nemhogy a 3600mhz-t nem látja, de xmp-n állítva még 3200mhz-t se ez mitől lehet? Előre is köszi2023. máj. 3. 20:52
11/11 anonim válasza:
"Na most nehogy már márka specifikus memóriát vegyek.."
Pedig hidd el de, igen azt kel venni.
És nem csak a márkát kell figyelni hanem annak pontos tipusát is.
Erről minden alaplap support-jában olvasgathatsz.
Így tettem Én is ahhoz hogy biztosan azon a frekin menjenek a RAM-k amit szeretnék., És még valami azt is figyelni kell hogy 2 vagy 4 csatornánál, vagy mindkét megoldásnál is támogatja a kíván MHz értéket.
Mert pl 2cs-nál támogat pl 3600MHz-t de amikor veszel még ugyanolyan ramot és beleteszed azt látod hogy csak 2666-n megy.
Egyébként sok különbséget nem fogsz észlelni.
Feltehetsz még ezer kérdést de akkor se fogod tudni megoldani.
Egy megoldás van hogy túlhúzod, ha engedi az alaplap és proc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!