Melyik foglalatra építsem meg a kezdő gamer gépemet LGA 1700 vagy AM4?
Össze akarok rakni olcsón egy gamer gépet ami Full HD-ban el képes tudni futtatni mindent sok fps-el. De nem tudom mire éri meg fejleszteni hosszú távon melyik lesz időtállóbb processzorok és fejleszthetőség terén. I3 12100F vagy Ryzen 5 3600-al tervezem megépíteni és ezeket az alaplapokat néztem hozzájuk:
ASUS TUF GAMING B660M-E Vagy ASRock B550 PHANTOM GAMING Riptide
Ezek az alaplapok képesek lesznek befogadni az aktuális 8P magos processzorokat?
2x8gb 3600mhz cl17 ram, ASRock Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 jó pc lenne?
Illetve a már meglévő Chieftec Photon 400W táppal?
Viszont én ha már ennyi pénzt 58 ezer forintot szánsz alaplapra lehet meg gondolnám azt, hogy ddr5-ös lapot vegyek. Mert a 12100F ddr5-el már az R5 5600-at is eléri játékteljesítményben. És a ddr5-ös I5 13600 vagy I7 12700 veri a Ryzen 7 5800X3D-t is akkor ezeknek a K változatai. Vagy az I7, I9 társaik körberöhögik az AM4-et. Most látom még olcsbbak is a ddr5 lapok. Akkor szerintem nem kérdés. Legalább a ramot sem kell cserélni ha foglalatot akarsz msjd váltani:
Ár/érték szempontjából az AM4 verhetetlen.
Én nem különösebb érvet látok az LGA1700 mellett, jól hangzik a DDR5, meg a PCIe 5.0 is de nem aktuális még. Mire meg igazán előnyös lesz addigra elavul, ez a fő a baj az Intelekkel az utóbbi időben.
Inkább vennék fillérekért valami B450-es középkategóriás lapot, aztán abba mehet bele nyugodtan egy 5800X3D. Annál több meg mostanában nem kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!