Ram megahertz állítása, kékhalál. Miért teszi?
Üdv!
Van 2x8gb Aegis G.Skill DDR4, 3000Mhz ram a gépemben, egy Asus Rog Strix B550-F Gameing lapba építve. BIOS-ban a frekvenciát automatikusról ( talán 1300mhz-en használta), felraktam 3000-re, ugye erre képes a ram, de amint mentettem, majd újraindítottam a gépet, windows betöltés után, az asztalon pár perc vagy 30-50 másodperc alatt kapok egy összeomlást, mi lehet a baj? ha automatikusra rakom, akkor semmi gond, de nem hiszem ,hogy a rendes frekvenciát használja, amit kellene. Ram csere lenne a megoldás?
#8 - Nagyon hülyeséget írtál a hozzászólásodban.
"Itt a hiba. Az már DDR-ben 6000-es ramnak felelne meg. Még jó, hogy nem bírja. Felezd meg azt 3000-et és menni fog."
Na akkor álljunk meg egy szóra? Mit keresnek a modulok A1 A2-ben?
2 memóriamodul esetén az A2 B2-ben kell lenniük a RAMoknak!!!!
Rakd át őket utána valszeg menni fog a a DOCP néven kiválasztható XMP profil.
Ha esetleg mégsem lenne akkor sem stabil akkor töltsd le a Typhoon Burner nevű progit, az ki tudja olvasni korrektül az XMP információkat. Ezt lefotózod, leírod, kinyomtatod, megjegyzet majd a BIOS ( idiótáknak UEFI ) memória tuning részén kézzel belövöd a 2933MHz-et és a 3000-res profilhoz tartozó időzítéseket.
DIMM_A2 G-Skill 2933
DIMM_B2 G-Skill 2933
Köszönöm az utolsónak! Singleben 1 modullal megy 3000mhzval, dual esetén pedig 2933 (ez normális? ), ha 3000re rakom, nem akar működni... :D viszont már így is jobb mint volt, mérföldekkel!
értem, tehát akkor ez normális :D
Köszönöm!
Ez a G.SKILL DDR4 márka memóriád csak ennyit tud Dual-ba.
Ha nem ezt a márkát veszed akkor nem lett volna problémád vele.
Gondolom azért vetted mert olcsó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!