Ma már milyen teljesítménye van a GTX 780 Ti, R9 290, 290X videokártyáknak?
Dx támogatást utólag nem kaptak, hiszen az hardveres téma, nem szoftveres. Azzal a dx 12.0 támogatással rendelkeznek, amivel ki lettek adva. Elvileg megy minden, csak a később beépített feature-ök nem beállíthatóak. Nincs tapasztalatom vele sajnos.
Mai teljesítményről igazán youtube-on találhatsz infókat, teszteket, újabb videókban. Sokan foglalkoznak.még ilyenekkel, szerintem lesznek benchmarkok.
Amd-t talán amernime driverrel lehet kicsit funkcióbővíteni, egész konkrétan bekapcsolva SAM/resizable bar-t. De ebben nem vagyok otthon... rx 500 szériánál ez megy amernime driverrel, és egyes esetekben sokat jelent, máshol meg akár még ront is a helyzeten. Egy utánanézést megér, hogy 200-asokon is van-e hatása.
Illetve FSR mindegyiken sokat segíthet. Kíváncsi vagyok, hogy a 3.0 verzióval (frame generating lesz beépítve, mint dlss 3-nál) mire mennek majd ezek a kriptaszökevények.
R9 290X 8GB nagyon időtálló VGA, szerintem a mai napig el lehet vele játszadozni FHD-ben kompromisszumokkal, pedig nem most adták ki.
Idő is nekik kedvezett, a 780Ti-t pedig még driveresen butították fokozatosan. nVidia-nál ez szokás, hogy a régi VGA-kat elhanyagolják, az AMD-k meg általában javulnak idővel.(bár ezek ellenére is, nyilván az nVidia VGA-k támogatottabbak, szóval értsd úgy, hogy pár év múlva egy szintre kerülnek az azonos erősségű VGA-k)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!