Túl nagy tápegységet vettem?
Nem fogsz nagyobb villanyszámlát fizetni. A nagyobb teljesítmênyű tápon a hatásfok miatti veszreséged évente nem lesz 100Ft.
De az érdekelne, hogy ha fogalmad sincs erről akkor miért nem vásárlás előtt teszed fel a kérdést.
50%-os terhelés mellett durván 0.05kWh-át buksz óránként. 60 forint egy 1kWh ha rezsicsökkentett fogyasztásban vagy. Szóval óránként olyan ~3 forint megy a levegőbe ezzel a tápegységgel.
Napi 4 óra játékkal számolva az 12ft, hetente 84ft, évente 4368ft ha minden nap 4 órát játszol. Szóval a 100 forintos 1-es által farzsebből bedobott történet közel sem fedi a valóságot.
Valóban nem fogyaszt egetverően túl sokat egy túlméretezett rossz hatásfokú tápegység, de azért az évi 100 forint nevetségesen alá van kalkulálva.
Megnéztem az FSP honlapján, a 600 és 800 Wattos táp hatásfoka 50%-nál ugyanannyi, viszont 50% felett el kezd esni, és ha egy ugyanilye, de 600 Wattos FSPt küldesz meg 420Wattal akkor több lesz a veszteséged, mint a 800 Wattoson.
Nem tudom neked miből jött ki a 0.05kWh, miből számoltad ki?
Hogy jött ki, hogy az 420Wattnál 90% hatásfokkal üzemelő táp többet vesz fel a hálózatról, mint a 420 Wattnál már csak 85-87%-kal üzemelő? :)
A rizsacsökkentett áram 36Ft/kWh :P
"A rezsicsökkentett áramárak a piaci árakhoz hasonlóan nem változnak. Normál (A1, A2) tarifa esetén ez 36,9 forint/kWh,"
🤷🏻♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!