I5-13600k artic freezer esport 34 duo-t, hogy lehetne összehangolni afterburnerrel, hogy optimális legyen és ne zúgjon máris a venti?
Afterburnerrel? Azzal sehogy. Ők csak a videokártyára szakosodtak.
Fan control nevű progit ajánlom. Kicsit egyedi a kezelése, de ha rájössz a logikájára, akkor már könnyű.
Most nincs előttem,emlékezetből leírom azért. De nézz yt útmutatókat
Tehát első indításkor teszteli a ventilátorokat. Megnézi hol van a minimum és a maximum fordulatuk.
Utána jobb alsó sarokban tudsz létrehozni graph vagy curve vagy hogyan, ventilátorprofilt (CPU hőmérsékletet veszed alapul, és %-os értéket állítasz be a görbén. Ezt nyilván kitapasztalod magadnak hogyan jó.)
Utána ezt a görbét hozzárendeled a cpu-fan-hoz.
tapasztalat alapján.
én 60 fokig szoktam engedni minimum fordulaton (nem nulla, hanem a legalacsonyabb amikor kever valamit). utána egy pöttyel felhúzom 100%-ra 85foknál.
így tehát 60 és 85 fok között egyenletesen növekedik a fordulat.
ha neked ez hangos, vagy jobb hűtést szeretnél, vagy más görbét használnál, akkor bármit megtehetsz.
Tudsz, de alapvetően elégnek tűnik a mostani ventilátormennyiség is. Kicsit segítene a légáramláson.
Tesztnek akár csak annyit is megcsinálhatdz, hogy az egyik első ventilátort rakod be a proci fölé, így 2 be, 2 kigelé fújna.
Most túlnyomásos a ház a befújás miatt, így lehetséges, hogy valamennyire kering bent a levegő. De mivel amúgy gondolom rácsos a gépház teteje, így ott tud távozni a levegő amúgy is.
A freezer esport alapból hátrafelé fúj és mögötte van egy ventid ami hátrafelé kifújja a házból a meleget. Ha beteszel más irányba szívó ventiket akkor csak elrontod a normális légáramlást.
Hány fokos egyáltalán a procid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!