Mi a véleményetek erről a konfigról?
Asus Rog Strix H270 Alaplap.
Intel core I5-7600K Processzor.
Corsair CX500M 500W ATX TápegységCooler.
Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition processzorhűtő.
Crucial Ballistix 2x8 GB 2400 MHz DDR4 ( Később bővíteni mégegyszer 16gb rammal, hogy 32 legyen. )
Zotac Gaming GTX1660 Super.
Őszinte leszek, nagyon elavult alaplap és processzor. Netezésre, filmezésre jó csak. Maximum Core i7 7700(K) CPU-t tudsz az alaplapba rakni, ez 4 mag/8 szál, de az is elavult manapság már.
A videókártya még mindig jó viszont! A memóriát egyelőre megtartanám, az alaplapot eladnám a procival együtt és vennék egy AMD AM4 B450-es alaplapot + Ryzen 5 3600-as procit hardverapro.hu-n, ez már 6 mag/12 szálas processzor, manapság játékokra (még mindig) kiváló.
Netezésre és filmezésre jó csak.... ajánlom a drámatagozatot.
Totálisan jól el lehet vele még játszogatni, max nem 200FPS-el fog rajta Battlefieldezni, de attól mg konkrétan nincs olyan játék ami játszhatatlan lenne akár a proci miatt.
Vicces mikor pl 4790k van egy kérdésben ott mindenki, "jajj hát öreg, de még jó proci alap játékra okés" itt meg 7600k kevés... mikor alapvetően egy kicsit gyorsabb minden helyzetben.... ja de i5 az az emberek szemében felezi a teljesítményt bármilyen i7-hez képest.
Én is azt nézem, hogy azér netezésen, filmezésen túl azért ez kicsit jobb proci, azt még én is levágtam tesztekből. :D
Őszintén már megvan a konfig, csak 1-2 dolog szállítás alatt. 100k körül vagyok, és még a videókártyát hozzá kell vegyem.
Egyébként a "legdurvább" játék amivel játszanék, az szerintem a GTA V lenne.
El lehet vele lenni, de ilyen áron tényleg csak akkor kéne ezt preferálni, ha Intel mániákus vagy. Egy 6/12 AM4 tényleg jobb vétel és hasonló árban megy. Itt fölösleges extrák mint a k jelzésű processzor, az újonnan méregdrága alaplap, csúcskategóriába árazott hűtés indokolatlanul megnyomják az árat.
R5 3600(6/12), R7 2700 (8/16) 25k forint lappal együtt se több 50k-nál. Erre jöhet egy hűtés max 10k árban, ram kit 16GB 30k, jobb tápegység 20k, ugyanott vagy, illetve dehogy, mert van egy sokkal használhatóbb procid, csak épp AMD-d lesz Intel helyett.
"hogy azér netezésen, filmezésen túl azért ez kicsit jobb proci, azt még én is levágtam tesztekből. :D"
Jó jó, de mikori tesztekből? 6 évvel ez előttiekből? :)
Szerintem sem volt kifejezettem jó ötlet 100K-t belelocsolni, egy ilyen "elavult" rendszerbe,de ha neked ez az álmod... :)
mi a véleményem ? az hogy sikerült ki adni 100k-t egy elavult konfigért...
sokkal jobban jártál volna egy ryzen 7 2700-al vagy egy i3 10100f-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!