Acer 5730 vagy Lenovo G50 a jobb laptop? Csak filmnézésre kell, használt.
Nálunk a családban van egy Lenovo G50-30 hasonló célokra még 2014-ből, egy ideig az enyém volt, még a Lubuntu is épp hogy eldöcög rajta. Már akkor kevés volt alap felhasználásra, szerintem ha jót akarsz magadnak, és az UTP kábelt nem öngyilkossági célra akarod használni, akkor i3/i5 proci alá nem adod. 4 GB RAM is kevés lesz Windows alatt, Linuxhoz már okés lehet.
Az utolsó linkre kattintva meg nem találja a hirdetést.
#11 vagyok
Jó, ha nem akarsz netezni, akkor okés a 4 GB RAM, filmnézésre elég. Ha lenne netezés is, akkor inkább 8 8GB.
Ha választanom kéne a kettő közül, akkor az Acer-t venném, az SSD rengeteget számít.
Azonban ha tudsz még rá költeni, akkor egy i3/i5 procival ég és föld lenne a felhasználói élmény. Az Office-t említetted, ha netezés is lenne rajta, akkor szerintem mindenképpen megérné. Volt a kezeim között egy, a G50-30-al egyidős EliteBook, i5-ös procival, összehasonlíthatatlan a kettő sebessége.
G50-30 laptop volt nálam, beszámítottam egy erősebb asztaliba. Csak azért vettem hogy továbbadjam kis profittal de nagyon csalódás volt, pedig nálam 8GB RAM, 240GB SSD volt benne. Még arra is elég gyenge amire neked kell.
50 ezerre feltornásznám a keretet, és valamilyen régebbi üzleti gépet néznék (pl Thinkpad modellek). Jellemzően tartósabbak és egy régebbi (4-5-6-gen) i5 most is használható ha SSD-n van a Windows. 50-ből kapsz olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!