Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kaptam egy régi gépet, de nem...

Kaptam egy régi gépet, de nem tud frissíteni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ezt mutatja már reggel 10-től:

[link]

Intel Core i5-2400, 1Gb RAM, Nvidia GT 210, 40gb hdd ezek vannak a gépben. Internet van wifin keresztül.

Természetesen van egy normális gépem is ez csak retrózásnak, de nem akarja lefrissíteni magát.

2023. ápr. 19. 14:42
1 2 3
 21/22 P.O.C. ***** válasza:
100%

"Nem szeretném fejleszteni, maximum újratelepíteni.

Kénytelen leszel, ha csak nem akarsz idegbajt kapni retró élmények helyett. (Bár ha neked az a retró.. :D)

És itt nem is egy őrült összegekről beszélünk, mint előttem írták a 40 ezret. Szinte egy ebéd árából megvagy. A hardveraprón 4 GB -os DDR3 modulok vannak 2000 Ft-ért. XP -hez elég 1 db belőle, többet úgysem használ ki a 32-bites verzió. Illetve még ha nem is akarsz SSD -t, patika állapotú SATA vinyók vannak 1000 Ft -től kapacitástól függően. Az XP szépen megvan vinyón is, feltéve ha nem leharcolt.

Nyilván ha XP -nél újabb rendszeren akarsz retrózni, oda már ajánlott a 8 GB RAM és az SSD, de még így is bőven 10 ezer alatt vagy.

2023. ápr. 20. 08:20
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

De ez nem retró gép, fogd már fel! 😀

Ennyiből akkor játszhatod a mostani gépeden is a Half Life 1-et.

Ennek a korabeli játék a GTA IV, de mint ahogy írtam, az V-tel is szépen elmegy. Az integrált grafikával pedig inkább SA 720p lehet a cél, de azt nem ajánlom.

SSD pedig XP-s retro gépekhez is ajánlott, még a TRIM hiányában is. Úgysem használod annyit, hogy 10 éven belül gondja lehetne.

2023. ápr. 22. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!