Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fél éves config processzor...

Fél éves config processzor 97fokos terhelés nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy fél éves configom (I7 11700KF, RTX 3080, MSI Z490 A-PRO, Corsair TX 750M táp, NZXT Kraken 120 vízhűtés)

A probléma az, hogy nulla terhelés mellett a processzor 95-98 fokig felmegy, eddig ilyen probléma nem volt, nem tudom mi lehet a probléma esetleg vízhűtő vagy a proci?

2023. ápr. 18. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Ellenőrizd, hogy nincs-e eltömődve a hűtés kosszal, jár-e a venti ami a vizet hűti, de lehet nem jól van pasztázva vagy az rossz minőségű és máris kiszáradt, pasztázd újra.
2023. ápr. 18. 09:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a hűtőfolyadékot is időnként cserélni kell!
2023. ápr. 18. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább a hőszenzor lesz rossz... Nekem léghűtéssel, 11 éves beszáradt pasztával, full terheléssel sem ment fel 80 fokig a procihő. Ha viszont rossz a szenzor, akkor simán kiírkál ilyen hülyeséget.

Ha el is van tömődve, koszolódva, öreg a folyadék, akkor sem mehetne eddig. Fél év alatt a lé sem öregszik meg.

2023. ápr. 18. 15:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Újratelepítés megvolt, IT-ban dolgozom de még így sem tudtam megoldást találni azon kívül hogy 1. Vagy a vízhűtő ment el ami nem lehetséges mert kipróbáltam egy gyári intel hűtővel és ugyan olyan magas a hő, marad a processzor szerintem :(
2023. ápr. 18. 19:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát ha másik hűtővel is ennyire magas.... tényleg szenzorok mehettek el valamiért, én egy bios resetet még megpróbálnék hátha ott van valami gubanc végül is a prociból érkező jelek azon is " keresztülmennek ".
2023. ápr. 18. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:
A 11. Generációs K-s procik eléggé melegedősek lettek. De még a nem K-s I5 11400 hőfoka is eléggé durva.
2023. ápr. 18. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!