Nem kapcsolt be a laptop? Nincs operációs rendszerem?
Figyelt kérdés
Tegnap este filmet néztem a laptopon, majd elaludtam. Reggel lekapcsoltam, majd haza jöttem melóbol és nem reagált a bekapcsológomb. Semmire nem reagált. Szét szedtem, és kitakarítottam a laptopot. Hozzá tenném, hogy kb. 2 hónapja volt kipucolva. Kiszedtem az aksit, és lecsatlakoztattam néhány csatlakozót, majd azokat is kitakarítottam. Összeraktam, és bekapcsolt. Itt jön a lényeges probléma. Nem tölti be a windowst egyáltalán, próbáltam USB kulcsal rendszerjavítást, de nem engedte, valamint a rendszert is próbáltam telepíteni úgy, hogy a fájlok megmaradjanak, de azt sem engedte. Nem tudom, hogy mi az amiért nem kapcsolt be, és azt sem tudom, hogy hová lett a rendszerem, és miért nem hozza be egyáltalán. Valakinek van valami ötlete? Mielőtt újra kellene ranknom a rendszert ami 4 hónappal ez előtt volt. A laptop típusa egy DELL inspiron 14 7472.#Nem kapcsolt b e a laptop
2023. ápr. 11. 18:31
1/9 stefan88 válasza:
Most nem kapcsol be vagy az OS nem tölt be? Nagyon nem mindegy :D
2/9 A kérdező kommentje:
Az elején be sem kapcsolt. Majd a takarítás után bekapcsolt, de nem volt oprendszer. Nem töltött be egyáltalán. Most egy másik m.2-es SSD-n telepitem a rendszert a laptopba. 256-os hinix volt benne. Most bele raktam a 512-es Samsungot. Egyébként pormentes volt a beljeseje. Az a bajom, hogy nem nagyon van köze a bekapcsologom funkciójának a rendszer eltuneshez. Nem értem mivan. Az ssd kondicioja 98%
2023. ápr. 11. 19:27
3/9 stefan88 válasza:
Akkor ez így passz. Valószínűleg a laptopnak nincs baja, az ssd-n lévő rendszerrel lett valami. Ha van külső házad hozzá (NVME? SATA?), az adatokat még szerintem le tudod menteni.
4/9 A kérdező kommentje:
Legalább lett volna bármi előjele. Rendszerösszeomlás, bluescreen, vagy fagyás vagy bármi. De semmi nem volt és ez a dühítő. Na meg az hogy miért nem kapcsolt be, az meg megint csak egy rejtély marad. Remélem ezzel az SSD-vel nem fogok ugyan így járni. Akkor valami alaplap hibára tudok gondolni.
2023. ápr. 11. 19:48
5/9 anonim válasza:
Az újrahúzás a legjobb megoldás, hogy kiderüljön hardveres, vagy szoftveres a gond. Azt megpróbálhatod, hogy kihúzod a hálózatról, kiveszed az akkut, és a bekapcs gombot 1 percig nyomva tartod, utána vissza minden.
6/9 anonim válasza:
Minden csatlakozót megigazítottál, ssd, ram?
7/9 A kérdező kommentje:
Most feltelepítettem a samsung SSD-t (m.2 980 PRO). Ezzel jelenleg tökéletesen működik (de meddig? :D). Vissza raktam a Hynix SSD-t, de azzal nem akar bootolni. Pedig 98% a kondíció. Lehet, hogy ennyi volt neki? Az viszont még mindig rejtély, hogy miért nem kapcsolt be a laptop.
2023. ápr. 11. 20:22
8/9 stefan88 válasza:
A miert nem kapcsolt be az valoban rejtély. De siman talalkoztam mar olyannal, hogy a particiós tábla megsérült és nem volt képes boot-olni róla. Ha ennyivel megusztad, az az olcsobb esett.
9/9 anonim válasza:
Nem első eset ami itt olvastam a gyk-n, hogy fél nap után ez van. Okát nem tudom. Lehet be kéne állítani egy Shutdown parancsikont, pl 2 órával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!