Kontaktfóliás hardvereket pl: billentyűzet stb, hogyan lehet javítani? Van erre valamilyen szer?
Alapvetően fóliacserével.
De attól függ mi a baja.
Vannak vezető festékek amivel adott esetben lehet próbálkozni, de ha a gomb alatt van törés akkor azzal hosszútávú javítást nehéz produkálni.
Hogyne.
Pl. Enterprise 128 billentyűfóliáktól roskadoznak a boltok polcai :)
"Nem írta a kérdező..."
Így van!
Pontosan ezért nem kell neki azt írni hogy olcsóbban vehető másik! :)
7, 10" Bluetooth toucpados akksis külső billenők..
Néhány gomb egyszerre ment rajtuk tönkre, mintha egy komplett áramkör kihagyna bennük.
Szedtem már szét, a mechanika alatt két fólia gyakorlatilag hermetikusan egybeforrasztva vagy ragasztva a széleken, evégett sem igazán értem, hogy mitől lett baja...
Nedvesség nem érte, és elég hamar tönkrement, kb 8 hónap alatt, a gari 6 hó volt rá.
Több hasonlóm is felgyülemlett egyébként, van közte rapoo is, meg ilyen alig 3-4 miliméter vastag "noname"-k is, és mivel hasonló hibája van mindegyiknek ezért gondolkodtam el a javíthatóságukon. Unom már, hogy évente vásárolgatom őket 8-12 ezrekért.
Nem is igazán világos, hogy mitől mennek tönkre? Ennyire vékony lenne az a kontaktréteg amivel gyártják ezeket, hogy gyakorlatlag elkopik?
Én nem veszek ilyen billentyűzeteket mert számomra borzalmasan kényelmetlen rajtuk gépelni.
Egyébként a gombok mátrixban vannak és multiplexelve olvassa az elektronika.
kb. így: [link]
Ez csak azért lényeges, mert elég egyetlen vezetősávnak megszakadnia ahhoz hogy 6-8 gomb ne működjön.
Valószínűleg a tiedben is megszakadt a fólia. A hordozó műanyag megkeményedik és a vezetősáv alatt elreped. Elég egy hajszálrepedés is, szinte észrevehetetlen.
ahham, kapizsgálom, tényleg valami hasonló van belül, valami inkább a vezető hordozóval lehet, az a "nyomtatás" sem egy minőség amivel ez az áramkör a fóliára került, meg gondolom nincs védőlakk így leoxidálódik, talán le is pereg.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!