Meghajtó sorrend megváltoztatása, betűjelekkel együtt?
Figyelt kérdés
Vettem egy WD Sn570 1tb ssd-t és most fogom újratelepíteni a windowst.
Jelenleg a következő meghajtóim vannak:
C: 480gb ssd
D: 1tb merevlemez
E: Dvd író
F: 3tb merevlemez
A telepítés után a következő sorrendet szeretném, eggyel csúsztatnám a betűket:
C: WD M2 ssd
D: 480gb ssd
E: 1tb merevlemez
F: 3tb merevlemez
G: dvd író
Na a kérdés az lenne ha a biosban ezen séma szerint megváltoztatom a boot sorrendet, a win10 telepítésekor eszerint fogja kiosztani a betűket?
2023. ápr. 3. 15:13
1/8 anonim válasza:
Lemezkezelőben meg tudod változtatni, nem kell ahhoz a biosban semmit állítani.
2/8 A kérdező kommentje:
Ott nem enged olyan kiválasztani ami már használatban van. Ezért gondoltam a boot sorrend változtatására mert utána a frissen telepített windows e szerint osztja majd ki a betűket is. Most pl az f meghajtót nem tudom e-re cserélni amíg a dvd írónak is ez a betűjele.
2023. ápr. 3. 15:27
3/8 anonim válasza:
Ahogy #1-es is írta, lemezkezelőben simán át lehet állítani. Csak először állítsd át a dvd-t, így az E: felszabadul, utána már oda tudod adni a vinyónak stb. Az egyetlen fennakadás lehet még (elvileg - én sose futottam bele,) hogy nem engedi megváltoztatni a betűjelét egy meghajtónak amin lapozófájl van. Ez defaultból úgyis a C-re rakja, de ha máshova is tettél, akkor lehet ideiglenesen ki kell kapcsolni a többi meghajtón.
4/8 A kérdező kommentje:
Közben sikerült parancssorból megcsinálni, de telepítéskor úgy is módosítani kell majd a sorrendet.
2023. ápr. 3. 15:38
5/8 anonim válasza:
Ha a wd-re akarsz telepíteni wint akkor felesleges volt minden amit eddig csináltál. (sőt káros)
6/8 A kérdező kommentje:
Az még nem lett behelyezve, egyedül az e-t cseréltem meg az f-el hogy a dvd író legyen a végén. Miután berakom az ssd-t viszont minden meghajtót szeretném csúsztatni egy betűvel, hogy az új ssd legyen a c. Arra megy majd a windows
2023. ápr. 4. 12:40
7/8 A kérdező kommentje:
Mi volt káros ebben?
2023. ápr. 4. 12:40
8/8 anonim válasza:
Semmi. De ha úgyis friss windowst telepítesz akkor tényleg fölösleges előtte bármit állítgatni, mert ezek csak a registryben tárolódnak, utána úgyis újra meg kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!