Nem sok 80 fok a procinak?
Akartam mondani, hogy hiába régi annak a CPU-nak sok a 80fok.
Egy recap-et megérdemelne talán, valamint nem tudom mivel hűtőd de lehet valami combosabb kellee rá.
Ha "másfél-két éve volt összerakva a gép", akkor egy újrapasztázás mindenképp megér egy misét. Ha ezek után is probléma van a hőfokkal, akkor érdemes beruházni pl. egy nagyobb torony hűtőre.
Ami neked van jelenleg "Cooler Master Hyper H4112R" az ha jól néztem és ha minden igaz, egy 100W tdp-s hűtési teljesítménnyel rendelkező hűtő. (most olyan 11-12k körül van újonnan). Az I7-3930k-nak a gyártó által meghatározott maximális teljesítménye papíron 130W, tehát gondolom érthető, hogy nem kell mit magyarázni ezen.
Ha továbbra is 70+ felett lenne a pasztázást követően a hőfok, akkor ha zavar ez a hőmérsékleti érték és szeretnél hűvösebb értéket, akkor most a "Be quiet! Pure Rock 2" ( [link] nincs rossz árban szerintem, ennek a hűtési teljesítménye 150 W TDP és 15k jelenleg. Ez persze releváns, hogy kinek sok, kinek kevés ez az összeg ezért a hűtőért, de én azért javaslom a cserét erre.
Ehhez veszel egy "Thermal Grizzly Kryonaut" vagy "MX-4" hűtőpasztát és szerintem nem lesz gond a hőfokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!