Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopnál milyen hiba ez?

Laptopnál milyen hiba ez?

Figyelt kérdés

Most vettem észre, hogy youtube-on nézett feltöltések, minél nagyobb felbontásban vannak annál jobban ciripel és pattog a fülembe igen kellemetlen hang. Mintha szakadna a video. Elméletileg nagyon is bírnia kellene a laptopnak, mert ez dupla videokártyás, I7-4910 es processzorral felszerelt, viszont használtan vettem.

Mi az oka ennek?

2023. márc. 31. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem videokártya driver kellene rá - vagy eleve rárakni, vagy frissíteni.

Hagyd az Update-et, manuálisan keresd meg neten a hozzá valót és maagd telepítsd fel.

2023. márc. 31. 21:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! De ugye nem lehet simán videokártya hiba?
2023. márc. 31. 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Nem hinném, elég tipikus driver hiba, sokszor szoptam már én is ilyennel - ráadásul Linuxot használok, szintén garis hasznátl laptop, hát, sokszori nekifutás kellett.
2023. márc. 31. 21:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Ezek vannak benne: Intel HD 4600 Graphics + nVidia Quadro K1100M 2GB 128bit GDDR5 VGA
2023. márc. 31. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

A gép nem támogatja hardveresen a VP9 dekódolását. Ezt a proci végzi el szoftveresen. Lehet ez akasztja kicsit a dolgokat... prrbáld meg h264ify vagy youtube enhancer-rel (böngészőkiegészítők) erőltetni, hogy a h264 AVC codec-et használja a YT a VP9 helyett. Bár sok esetben így bukod az 50-60 fps videókat, egyes esetekben max 720p-t enged majd, de ha meszünteti a kellemetlenségeidet, akkor ez kis kompromisszum csak.

Ja, szóval a régebbi h.264-et támogatja a hardvered, tehát erőlködés nélkül vinné.

2023. ápr. 1. 00:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Hogyan tudom beállítani ezt?
2023. ápr. 1. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:
próbáld meg h264ify vagy youtube enhancer-rel (böngészőkiegészítők) erőltetni
2023. ápr. 22. 11:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Vagy driverhiba, vagy a böngészőprogram fogyatékossága.
2023. aug. 24. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!