I5 6400 mellé milyen videokártyát érdemes betenni?
GTX 1080, RTX 2060 Super, vagy RX 5700 még érdemes lehet mellé? Vagy inkább RTX 3050 szintű kártyát vegyek mellé? A 3050 mondjuk pont egy rossz példa volt szerintem mert nem találok lényegesen olcsóbban mint ezeket a kártyákat. 70-80 ezerért lenne jó vétel. De ritkán van 90 ezer alatt is. Többet pedig nem ér. És nem értem miért van így túl árazva használt piacon is. De az újabb viszont nem kicsivel gyengébb mind3 kártyánál. GTX 1070 Ti is opció. De nem lényegesen olcsóbb ez sem. És Ray Tracingban is eléggé használhatatlan.
A videokártyát Full HD-ban használnám és minden beállítást Ultrára tekernék. Kivéve az RT-t. Azt amúgy is max olyan játékoknál kapcsolnám be ahol értelme is lenne. Pl a Spider Manban szerintem nagyon sokat tud dobni a grafikán.
Ez ilyen hajnali költői kérdés akar lenni? Anno még 2016-ban egy i5-7600K-val használtam egy 1060-t. Már ennél a gépnél is az idő haladtával kezdett érződni, hogy kevés lesz a CPU. Mert a VGA 60-70%-on pörgött, a CPU meg 100%-on izzadt.
Te meg egy 8 éves processzor/alaplap mellé akarsz tenni RTX kártyákat FHD ultra beállítással. Jó vicc.
Így van. Egy proci+alaplap cserét is számolj hozzá:
Intel 12100 + B660/H610
AMD ryzen 4500-3600 + B450/B550
Ha van 16GB RAM-od, akkor maradhat a mostani. Ha nincs, akkor bővíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!