Ez a konfig elég lenne játékra?
cpu: AMD RYZEN 7 5800X3D 3.80GHZ AM4
alaplap : GIGABYTE B550 GAMING X V2 (REV. 1.0)
vga: INNO3D N407T3-126X-186148N X3 GEFORCE RTX® 4070 TI 12GB GDDR6X
ram: CORSAIR 32GB VENGEANCE LPX DDR4 3600MHZ CL18 KIT
tápegység: FSP HYDRO K PRO 850W
ssd: WD 1TB BLACK SN770 M.2 PCIE M.2 2280
gépház: AEROCOOL AERO ONE ECLIPSE TG ARGB
háttér tárat majd veszek még hozzá egy hónapot ezzel is ki bíok a kérdés az lenne ezen a gépen 1440p felbontáson közepes-magas beállításokon szeretnék játszani ez így össze állítva jó lenne? vagy cseréljek benne valamit? sajnos a keret szűkös max 750-760 ebbe kellene beleférni előre is köszi a segítséget!
Ha árban találsz olyan ramot ami 3600CL16-ot ( ugyanennyiért ) az talán ér annyit, mint a ráolvasás :D
Ez így amúgy teljesen korrekt, a tápfetisiszták majd mondanak valamit a tápra.
Nem igazán jó, egyrészt túlmérezetezett.
Másrészt:
Kerülendő.
Amúgy Seasonic G12 vedd helyette sokkal jobb tápegység.
A többi rendben van.
Jó mondjuk azt nem tudtam, hogy a PCX-n megint alig van normális táp szokás szerint azokból is csak kisebb teljesítményűek...
Mehet bele ez:
Az RTX4070Ti 280-300W között kajál ha megküldöd. A Ryzen 7 5800X3D nem nagyon fog 110-120Wattnál többet enni - valszeg annyit sem.
Ha nem pakolod tele tiovábbi nagy fogyasztókkal a házat akkor az 550W-os táp bőven elég.
650W-os táppal hajtok egy sokkal komolyabb konfigot szintén 4070Ti-al. Röhögve kiszolgálja a 650W.
Szóval inkább vennék egy 600-650W-os gold tápot ugyanazért a pénzért. Egy bronz táp főleg 850W-os ehhez a konfighoz egyrészt teljesen felesleges, másrészt csak pörgeti a villanyórát a rossz(abb) hatásfok miatt.
Amúgy meg szerintem a szokásos késő esti képzeletbeli konfigot olvashatjuk. Főleg azért, mert így kezdődik a kérdés: "Ez a konfig elég lenne"...és így végződik: "a keret szűkös max 750-760"
#7.Sajna az infláció felnyomta az árakat és a normális tápok is eltűntek a piacról.(Formula Gold pl. teljesen eltűnt)
Jelenleg nagyítóval keresve is nehéz jobb tápot találni, mint a B12 BC.
Bronze hatásfok ide vagy oda, minőségi komponensekből épül fel, és a középkategória egyik legjobb tápegységéről beszélünk.
Az, hogy 850W-os, mert éppen nincs más. A PCX fogalmam sincs, honnan szerzi be a készletet, de elég szűkös.(máshol láttam G12 650W-t, bár az sem jobb tápegység, maximum hatásfokban de szerintem ezt nyugodtan elhanyagolhatjuk, aki több száz ezerért vesz PC-t nem a villanyszámláért aggódik valószínűleg)
"aki több száz ezerért vesz PC-t nem a villanyszámláért aggódik valószínűleg"
Ezt max egy olyan ember mondja, aki eléggé rossz sztereotípiákat feltételez azokról, akik drága konfigal rendelkeznek.
Nekem pl. millió felett van a PC-m, plusz a monitorok. Nálam szempont volt, hogy feleslegesen ne fogyasszon többletet.
Mivel helyettem nem anyám meg apám fizeti a villanyszámlát, hanem én. Évi 20-25 ezret simán rálehet fizetni a villanyszámlára egy 850W-os bronz tápnál, napi 6-8 órás használat mellett. Az ember nem 1 évre vesz gamer PC-t, 4-5 év alatt 80-100 ezret kidob az ablakon csak azért, mert feleslegesen túlméretezett rossz hatásfokú tápot használ.
Ami még mindig full barmoság ebbe a képzeletbeli konfigba. Ja és nem csak a PCX létezik, van bőven Magyarországon táp, csak használni kell az internetet a megtalálásukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!