Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért használ ennyi ramot a...

Miért használ ennyi ramot a játék és miért vannak ritkán mikro laggok?

Figyelt kérdés

Összeraktam nem régen egy viszonylag erős gépet. I3 13100F proci, először 16gb ram amihez most vettem még egy pontosan ugyanolyan 16gbt akkor 32gb ramom van. Pont ez a játék volt a kiváltó ok. De gyengébb G.skill ramokból lehet már olcsón is kapni 32gb-set. Meg egy RTX 3050-es kártyát. 1Tb PCI-E 4-es SSD-röl megy a játék aminek 7300 az olvasási, 6800 az írási sebessége.

És a játék Low vagy Medium grafikán FSR-el HD-n is elkér 25-28gb ramot. Vramból 6-7gbt. Processzort azt vannak pillanatok, hogy 100%-ra hajtja rövid ideig még azt 1440p ultrán is megcsinálja. Amikor 16gb ram volt benne gyakrabbak voltak az akadások, mostmár kevésbé van ilyen. De előfordulnak ígyis ritkán olyanok, hogy az fps egy pillanatra 10 alá zuhan. Ez miért van? A processzornak még elvileg ide elégnek kell lennie. Az fps meg Highon is 60 körül szokott lenne 1080p-ben. Ha repülök akkor képes 40-re esni. De nem hinném, hogy kevés neki a gép.

2023. márc. 25. 03:03
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Nem derül ki konkrétan de flight simulator? Mert az ilyen, zabál mindent, és mondjuk ugy a 3050 is jól megszenved vele.
2023. márc. 25. 04:36
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Minek neked 1440p ultra??? A legtöbb embernek ennél jóval gyengébb gépe van az országban aztán mégsem sírnak, hogy jaj mikrolag...
2023. márc. 25. 06:33
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Azért mert 1 a 3050 nem 1440p-re tervezett kártya, hanem FHD-ra. 2. a 3050 még 1080p-n se tudja az FSX-et futtatni ultrán vagy magason normális FPS-el. A 3050 egyébként is egy elég gagyi kártya a kategóriájában szvsz.
2023. márc. 25. 06:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocsi Hogwarts Legacy azt hittem leírtam.
2023. márc. 25. 11:13
 5/7 A kérdező kommentje:
És igen eredeti steames a játék.
2023. márc. 25. 11:14
 6/7 anonim ***** válasza:
#4-es vagyok, véletlen elírtam és Fligh Simulator helyett FSX-et írtam.
2023. márc. 25. 17:38
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

WTF??? eltűnt a kommentem. Én találgattam, hogy a Hogwarts legacy az? És akkor a válasz egyértelműen a játék pocsék optimalizáltsága az ok. Egy félkész szart adtak ki (mint amúgy manapság mindenki). Nem értem miért kellett törölni, jelenteni választ 🤷‍♂️

Na mindegy...

Nézegettem korábban teszteket róla: igazándiból 16GB RAM-mal is szépen tud futni, de mikrolagokat okoz, azaz az átlag FPS-en nem látszik meg az eredmény, de az 1% low és 0,1% low értékeken igen, és pont ez egy kritikus pont, hogy ne essen be az fps a folyamatosság határa alá, azaz kb 30 fps alá, a'it a drágalátos fejlesztőknek nem sikerült megoldaniuk a kiadásig.

32GB RAM-mal ilyen gond már nincsen. Tehát eléggé a határon lehet a dolog. Azzal nem igazán lehet számolni, hogy akkor már 25 giga foglalt, mert windows eléggé dinamikusan kezeli a dolgokat: ha van hely a memóriában, akkor minden szart beletölt, hogy gyors legyen a felhasználói élmény, pl másik programra váltásnál, fájlkezelőbe lépkedésre, stb... ha nincs elég hely, akkor ezeket törli, csinál helyet a memóriaigényes programnak.

SSD nem igazán számít. Betöltésnél, de ott sem tudod kihasználni a nagyobb sebességet, mert nincs directstorage implementálva a játékba.

Proci abszolút elég, videokártya is bőven jó (bár nyipván 1440p-re jobbat is el lehetne képzelni, viszont egy kompromisszumos medium beállításokon vinnie kell)

Szóval marad az továbbra is, hogy a játék egy hulladék 🤷‍♂️ már ami az optimalizáltságot illeti.

Videokártya drivert tartsd frissen, illetve a játékot update-eld, hátha jön egy teljesítményfrissítés valamelyik részről.

Illetve nem tudom, hogy van-e DLSS a játékban... azzal lehetne próbálkozni még, hátha segít az fps beesésen, a látvány érezhető csökkenése nélkül.

2023. márc. 26. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!