Ennyire nincs igény videokártya szerelőkre?
Egy barátom 2 évig dolgozott egy számtech szervizben, és ő csak videokártyákkal foglalkozott, GPU doktornak hívták :D Pontosan nem tudom, hogy milyen javításokat csinált, csak annyit, hogy sokat forrasztott, meg valami nagyítója is volt, olyasmi mint egy mikroszkóp. Több százezres gamer kártyákat és bányagépeket is csinált, tehát van típusismerete.
Most 2 év után otthagyta, mert csak 250 nettót keresett (megyeszékhelyen) és inkább elment teherautósofőrnek.
Ennyire nincs igény szakemberre? Mi történik a garancia nélküli, meghibásodott drága kártyákkal, ha az emberek nem jávítattják meg? Mindenki kidobja őket? Vagy amin lejár a gyári garancia, az már amúgyis elavultá válik, és nem érdemes javítani?
Az, hogy alkalmazottként mennyit kapott, nem csak az igényektől függ. (Mert ha jól értem, alkalmazott volt.) Vállalkozást nyitni meg azért stresszes és kockázatos dolog, nem mindenki meri bevállalniEgyébként jó ideje a hagyományos értelemben vett javítás iránti igény tényleg drasztikusan csökkent. Ennek az egyik oka az, hogy olcsóbb és gyorsabb cserélni az egyes hardvereket, vagy hardver elemeket. Ráadásul a garancia kérdése is problémás lehet.
Bár pont a drágább hardverek (pl. grafikus kártyák) esetén kezd újra igény mutatkozni a javításra.
A legtöbb VGA -ra 3 év gari van és annál általában többet bírnak, az idő alatt meg elavulhat annyira, hogy ne érje meg vele foglalkozni.
Ha beviszel pl. GTX1060 -ast, mondanak neked egy 25-30 ezres javítási árat, közben a piaci értéke, a tökéletesen működő gyári állapotúak estében 50 ezer. Azért már a legtöbben elgondolkodnak raja. Megéri ez még nekem? Legyen egy javított elavult szarom, ami bármikor megint elszállhat akár ugyan azzal a problémával? Ezért inkább újat vesznek ha csak tehetik.
Esetleg felsőkategóriás kártyáknál, amik jobban tartják az értéküket, és tovább szinten lehet vele maradni, gondolkodnak el a javításon. De hát tudjuk hogy nem azok a gyakoribb kártyák a felhasználóknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!