Mi az hogy noteszgép?
2023. márc. 22. 23:06
2/8 anonim válasza:
Ugyanaz, mint a notebook (a notebook ugyanis alapvetően noteszt, jegyzetfüzetet jelent: [link] - abból származik a hordozható számítógépes jelentése is).
3/8 anonim válasza:
Notebook, de azért mindent nem jó honosítani, a hogy ezt a szót sem többek között.(IT nyelve amúgy is az angol)
4/8 anonim válasza:
#3: Vagy talán pont, hogy nem kéne cikinek találni a magyar nevén nevezni a dolgokat.
5/8 anonim válasza:
#4 Köszönöm, megyek is ezt kiposztolni az Arckönyvön, meg a Csipogón. A merevlemez helyett majd a szilárd állapotú meghajtókat fogom ezen túl ajánlani, és a gépbe ma már 16GB véletlen hozzáférésű memóriát. Laptop helyett is inkább ölbevaló legyen.
6/8 anonim válasza:
Tipikusan mint a szalonna meg a bacon! Tök ugyanaz a kettő! noteszgép - notebook
7/8 anonim válasza:
#4.Ma már inkább az ciki, ha valaki nem tud angolul.
Részemről lezártam.
8/8 anonim válasza:
Én évtizedek óta használom azt a kifejezést is rájuk. Szerintem ez egy jópofa magyar nyelvre alkalmazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!