Adott egy 2x8gb 3200 Kingston DDR4 memória és egy 4gb szintén kingston memória ddr4. ha 2x8gb 3200as van benne akkor fut 2400en(annyit támogat ez ok. de ha mellé teszem a plus négyet akkor csak 1866on futnak?
Tehát jobban járok, ha a 2x8gb van bent nagyobb sebességen
vagy ha 20gb ram van bent lassabban sebességen?
noob vagyok ebben ne haragudjatok. köszönöm a válaszokat!
Én első körben nem a sebességet és a memóriaméretet venném alapul, hanem a sávszélességet.
A dual-channel 2400 biztosan verni fogja mind a single channel 1866-ot, mind a flex mode 1866-ot.
A dual-channel DDR4-2400 jó esetben hoz 36-37GB/sec-et, míg a single channel ennek a felét.
Ahova a 16GB RAM kevés oda a 20GB is kevés lesz, viszont a dupla sávszél sokkal többet kompenzál, mint a +4 GB.
De drámai lassulás lesz észre vehet a dual chanel, ill. single chanel memória vezérlés között.
Tehát 2x8Gb ram tud dual chanel-ben dolgozni. Ha +4Gb-ot hozzá raksz, akkor a 3 modul single chanelben fog dolgozni.
Na, az észre vehető lesz.
#6-vagyok.
Mire meg írtam, addigra az előttem író részletesebben megfogalmazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!