Miért nem ismeri fel a pendrive-om egyik USB port sem?
A kérdést gondolom már feltették itt páran, az én problémám egy kicsit eltér a többiekétől.
Adott két Sandisk Cruzer Blade 8GB-s USB 2.0-ás pendrive. A gépemben egy ASUS prime B450M-A típusú alaplap dolgozik, és eredeti Win 10. Előfordult már máskor is, hogy a gépem semmilyen külső eszközt nem ismert fel, de addig gyúrtam az eszközkezelőt meg indítgattam újra, amíg egyszer csak jó nem lett. Na már most egy 3.0-ás hátoldali direkt USB-n van egy 7 portos HUB , amin vannak ssd-k meg hdd-k, ezek kifogástalanul működnek. Hangkártyám is külső, az is USB-s, meg csomó más is, ezekkel nincs gond, de az említett 2 pendrive egyikét sem ismeri fel a gép, holott múlt héten még működött. (Nem win patch a ludas, mert akkor más eszközt sem látna.)
Bármelyik USB-re dugom őket, a "hw bizt. eltávolítása" kis felgördülő alatt meg is jelenik egy pillanatra a saját nevével, az "eszközök és nyomtatók" alatt is megjelenik, de pár másodperc múlva el is tűnik magától. A lemezkezelő egyáltalán nem látja.
És itt jön a csavar...
A feleségem laptopja maradéktalanul felismeri mindkettőt. Azon formázni is tudtam őket, FAT-ra is NTFS-re is, sőt a DJ kontrollerem (XDJ-XZ) is látja őket.
Amit próbáltam:
1. Eszközkezelőben, eltávolítás - hw frissítések keresése.
2. Powershell-ben megpróbáltam futtatni egy online hibakeresést ("msdt.exe -id devicediagnostics" paranccsal, de nem futott le hiába van elindítva a DSP szolgáltatás
3. Egész gépház pormentesre takarítva, különösen az USB portok
Tudja valaki mit nézhetnék még meg? Nem lehet hogy amikor bedugom, egy olyan meghajtó betűelnevezést akar neki adni a win, ami már létezik? Itt hozzátenném hogy a TC C,D,E,H,I,J,K meghajtókat lát, tehát az F és a G még szabad lenne. Egy hete a netet túrom és nem találok megoldást.
Előre is köszönöm a segítséget.
Egyszerre hány USB eszköz csatlakozik a géphez?
Ha a pendrive mondjuk csak a 6-8. eszköz, akkor megpróbálnék párat kihúzni/leválasztani, hátha így "túl sok" és mégis valamilyen szoftveres korlátba ütköztél.
"egy 3.0-ás hátoldali direkt USB-n van egy 7 portos HUB, amin vannak [...]"
Egy elosztót használsz?
- Próbáltad úgy, hogy kihúzol az elosztóból mindent és úgy teszed be a pendrive-ot az elosztó egyik port-jába? Lehet túl sok van csatlakoztatva, nem tud többet elbírni.
- És úgy, hogy magát az elosztót húzod ki és a helyére dugod a pendrive-ot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!