Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ehhez a konfighoz milyen...

Ehhez a konfighoz milyen tápegységet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Alaplap: MSI H410M-B Pro

Proci: i5 10400f

Videókártya: GeForce GTX 1660 SUPER 6GB

Ram: Kingston 2x8GB/2666MHz DDR-4 FURY Beast Black

1TB HDD, 500GB SAMSUNG 980 M.2 SSD

2023. márc. 21. 10:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

[link]

Esetleg ez?

2023. márc. 21. 21:31
 12/19 anonim ***** válasza:
41%

#10 feleslegesen tolod itt a vergődést. Most vagy valami fizetett formax "ügynök" vagy, vagy simán csak buta.

H410-es alaplap mond neked valamit? és 2666MHz-es DDR4? Szerinted a kérdező fogja valaha ezt a PC-t nagy fogyasztású hardverekkel használni? Mikor kb. mindenből a legolcsóbb fapad van a gépben?

Nem beszélve H-s lap VRM-jéről, ami már eleve gátat szab annak, hogy ebben a lapban valaha is legyen nagy fogyasztású CPU, esetleg VGA.

Bármilyen 550-600W-os (nem noname) bronz vagy gold tápegység BŐVEN megteszi.

Ennyi erővel akkor vegyen 4000MHz-es memóriát, vegyen még 2-3TB SDD-t mert "kitudja" mit hoz a jövő.

Mindenhol, de tényleg mindenhol nyomják a laikusok az ilyen kisfogyasztású low budget gépeknél a 700-800W-os tápokat...nagyon unalmas már.

2023. márc. 21. 21:55
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

9-es vagyok, próbálok diszkrét és finom maradni:

[link]

Parancsolj, először talán meg kéne tanulni az alapokat utána lehet kritizálni.

Mondjuk beülni az általános 7-8. osztályba és megtanulni mi az a hatásfok, utána lehet megnézni mit jelent például a Gold vagy Bronze minősítés, aminek semmi köze nincs a minőséghez. Hanem hogy ha felvesz x Watt teljesítményt a hálózatból, abból mennyi hasznosul.

Utána meg lehet nézni, hogy milyen tendenciával csökkennek évről-évre a GPU-k és a CPU-k fogyasztása. Utána lehet nézni, hogy exponenciálisan csökken...

Arról már igazából szót sem ejtek, hogy nem az relaváns ami rá van írva, hanem hogy hány amper áramot képes ZAJMENTESEN leadni a +12V-os ágon, ha osztott akkor az egyik a CPU, a másikat a GPU terheli.

Nekem totál úgy tűnik laikus vagy, szóval én a részemről lezártam a dolgot.

Kérdező:

Megértem, hogy bizonytalan vagy. Nagyon sajnálom hogy ez egy anonim oldal, a pontozási rendszer egy 0 így magad sem tudod eldönteni mi a releváns.

Ismétlem egy Seasonic B12 BC bárki bármit mond elég, nem azért mert Bronze hanem mert jó minőségű komponensekből épül fel.

Még egyszer, itt a Tier List:

[link]

Innen kell Tier B-t vagy Tiar A-t választani, jelenleg.

És nem az alapján, hogy Gold vagy Bronze.

2023. márc. 21. 22:08
 14/19 anonim ***** válasza:

#12.Amúgy egy Pure Power 9 400W verte az összes 500-600W-os tápot 20 ezer Ft-ért és érdemben is jobban el tudta látni a nagyobb fogyasztású konfigokat.

Mert olyan volt az ágak kiosztása.

Szóval abszolút nem releváns.

2023. márc. 21. 22:10
 15/19 anonim ***** válasza:

#11.Felárat fizetsz a semmiért.

Régebben és most is van rá példa, hogy a régi raktáron maradt táp drágább, mint az újabb változat.

A Whisper M és a Formula Gold szériánál volt dettó ugyan ez, sokan ott is ajnárották az előbbit, mert hogy drágább. De a Formula Gold olcsóbb és jobb is volt tőle, nem is kicsit.

2023. márc. 21. 22:19
 16/19 A kérdező kommentje:
Annyi kimaradt részemről, hogy kb 30ezer ft-ot tudok jelenleg kiadni tápegységre
2023. márc. 21. 22:38
 17/19 anonim ***** válasza:
RMX2021 úgy sem jön ki belőle, az alatt meg a B12 BC-nél jobbat nem kapsz jelenleg.
2023. márc. 21. 22:52
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

[link]

Az összefoglaló elolvasása után írd ki a kérdésed, és tapasztalt vén rókák is megerősítik majd azt, hogy 750W-os táp vicc kategória.

Btw.

Z690-es lap

i7 12700K

4070Ti

360-as AIO radiátor

karácsonyfa típusú full LED gépház

2 db PCIe bővítőkártya SATA 12V+PCIe foglalatból táplálva

8 db 120-as ventilátor

A kis fogyasztókat mint a RAM, nvme SSD, alaplap chipset stb. fel sem sorolom, mert jelentéktelen mennyiségű teljesítményt vesz fel.

Mindez összesen 520-550W között kér ha 100%-on hajtom (ami csak teszt környezetben fordul elő) hitelesített konnektoros fogyasztásmérővel és szoftveresen mérve.

Arról nem is beszélve, hogy a VGA gyári OC és a CPU is OC-zva volt a teszt alatt.

Ezt konfigot én egy 650W-os gold táppal hajtom. A tápegység ventilátorának a hangját még soha nem hallottam.

Ezt csak érdekességképpen írtam le. Aki nem hiszi el annak szívesen küldök videót :)

Ja és bronz nem azt jelenti, hogy fél év alatt elfüstöl a táp, hanem azt, hogy mennyi lesz a villanyszámlád.

Egy éjjel nappal hajtott tápnál számít, hogy 100W-ból 10W megy e a kukába (vagyis a villanyszámlába) vagy sem.

Ezt jelenti a gold, bronz stb.

2023. márc. 22. 00:06
 19/19 A kérdező kommentje:
asus a-45ga 450w, jelenleg ilyen van, gondolom az nem lesz elég ehhez
2023. márc. 22. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!