Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit rontottam el Windows...

Mit rontottam el Windows telepítés során?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy van egy asztali gépem, amibe vettem egy új SSD-t üzletből (Silicon Power, 120 GB). Erre feltelepítettem egy Windows 11-et arról a pendrive-ról, amiről már ezelőtt több gépre is telepítettem ugyanezt a rendszert, mindenféle probléma nélkül. A gondom az, hogy amikor legelőször indítottam be az új gépet az újonnan telepített rendszerrel, akkor gond nélkül felállt. Viszont kikapcsolás után a második boot alkalmával már nem indul a Windows, hanem azt az üzenetet kapom, hogy helyezzek be egy megfelelő boot eszközt és indítsam újra a gépet. Sok próbálkozás után véletlenül rájöttem, hogy ez az üzenet akkor tűnik el, ha leállítom a gépet, kihúzom az SSD-ből a SATA kábelt és visszadugom. Ezután EGYSZER el tud indulni a rendszer. Újraindítani szintén lehet. Viszont ha teljesen kikapcsolom, majd vissza, akkor újra az az üzenet fogad, hogy helyezzek be egy boot eszközt. Amikor viszont elindul az említett módszerrel a rendszer, akkor semmi probléma nincs, és a HDSentinel is 100/100-asnak mutatja az állapotát. 2 tippet kaptam eddig, az egyik, hogy cseréljem ki a gombelemet az alaplapon, ez megtörtént, de nem múlt el a probléma. A másik, hogy frissítsem a BIOS-t, de mint kiderült, a legfrissebb BIOS van feltelepítve, ami ehhez az alaplaphoz megjelent.

A telepítés során nem volt rádugva semmilyen másik háttértár a gépre, csak kizárólag a 0 km-es SSD.

Ha pedig az SSD-t átdugom másik asztali gépbe, ott is ezt a hibaüzenetet kapom. Valamint, ha visszadugom az SSD helyére a korábban használt HDD-t, azzal minden gond nélkül bootol a gép bármennyiszer.

Valakinek van tippje? Én most teljesen elvesztem ezzel kapcsolatban. Köszi!

2023. márc. 19. 14:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Megtörtént a telepítés, az SSD-t is átkonvertáltam előtte GPT-re, és a Rufus-ban is arra volt állítva. Semmi, ugyanaz a jelenség továbbra is. :(
2023. márc. 19. 20:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez a típus nem a legjobb minőségű, lehet, hogy kifogtál egy hibásat.
2023. márc. 19. 20:47
 13/17 anonim ***** válasza:
42%

"átkonvertáltam előtte"

Ha nem úgy csinálod (pontosan) ahogy a #2-ben leírtam akkor ne csodálkozz hogy nem sikerül.

2023. márc. 19. 21:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Mindent úgy csináltam, ahogy a logout-os cikkben van írva, máskor is így szoktam. Tényleg már csak az az ötletem, hogy az SSD-vel lehet valami baj. Visszaviszem az üzletbe, hogy teszteljék le ők is, ha más nem sikerül. Nagyon köszönöm azért a válaszokat!
2023. márc. 19. 21:23
 15/17 anonim ***** válasza:
60%
A logoutos cikkben semmiféle "átkonvertálás" nincs. Meg rufust emlegetsz. Tehát nem úgy csináltad.
2023. márc. 19. 21:32
 16/17 anonim ***** válasza:
24%
Csinálj egy BIOS resetet csak helyre kell, hogy jöjjön.
2023. márc. 20. 00:02
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Van még helyreállítási javaslat - Windows rendszerindítási problémáinak elhárítása és javítása a Bootrec.exe eszközzel:

[link]

2023. márc. 20. 00:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!