Használt PC vásárlás előtt állok vélemény?
Alaplap: Gigabyte 970A-UD3
Processzor: AMD Athlon(tm) II X2 280 3.60GHz
RAM: 8GB (4x2GB) (pontos típusát nem tudom)
Videókártya: Nvidia Geforce GTX 1050 2GB OC GDDR5 (dobozával)
Háttértár: 500GB Hdd
Tápegység: Chieftec Smart Series
Nem nagy dologra használnám, csak GTA V, Crash Bandicoot, Omsi jellegű játékokra nem max grafikán.
A régi, Athlon X6 860k + Gtx 1050 + 8gb ram konfigom se hajtotta ki játékot. CPU miatt bottlenecket kaptam folyamatosan.
Processzorból biztos, hogy izmosabbat választanék, ezzel nagyon Gta 5 kaliberű játékot játszani nem fogsz, főleg, hogy HDD-ről tervezed futtatni ami önmában egy suicide mission. Ha játszol, alap az SSD. Egyszerűen kell hozzá.
Én erre az ősrégi konfigra biztos nem dobnám ki a pénzem.
Felmész egy megbízhatóbb webshopra (pl. pcx.hu) és ott kiválasztod a költségvetésednek megfelelő konfigot. Azzal nem nagyon tudsz mellélőni ha hosszútávra tervezel.
A videokártya, táp elmegy. A többi f*s.
Ne akarjunk már 10 éves 2 magos procit venni 2023 -ban gamingre.
Proci iszonyat gyengusz. Ilyen szinten gamingre az intel jobb volt abban a korban, 2-3-4. gen i5 procis gépek jók (vagy akár i3, mert még az is jobb). Illetve 1050ti változatát lenne jó elérni, még jobb lehet egy rx470-rx570.
Ami még kötelező, az egy SSD. Főleg GTA-nál problémás lehet egy lassú HDD.
50 ezerrel meg ne viccezzünk... ha ennyire spórolni kell, akkor ne szórakozásra költs, hanem fektess be, vegyél-adj el, bármi... amíg nem lesz belőle 100 ezer legalább.
Találtam azért egyet kereten belül
Meg még talán ez lehet jó vétel:
Plisz 480+GB SSD használtpiacról, vagy új:
[link] (dram cache miatt WD blue 3D vagy BX500 lenne ideális)
esetleg már nagyon legózós:
+8GB RAM, +SSD + videokártya, ami még a keretbe fér... 25 ezer maradna kb, tehát ezzel akár bele lehetne férni az 50 ezerbe... csak figyelj, hogy ebbe low profile, tápcsatlakozó nélküli videokártya megy csak. 1050-ből szerintem nincsen... 1050ti vagy 1650 low profile lenne jó.
AMD proci, Gigabyte alaplappal a legrosszabb párosítás :D
Nekem van 2 ilyen régi gépem, az egyikben Gigabyte alaplap van, Celeron procival. A másikban Asus alaplap van, AMD Phenom procival.
Haver, annyit mondok, hogy kalap fos, mind2 gép.
Évekig szenvedtem velük, ezek arra kevesek vtak, hogy irodai programokat használjak meg filmeket nézzek, tehát a mindennapi életre!
Eleve HDD-vel a Windows 10 maga egy csiga lassú vmi lesz és a kék halál bele fog égni az agyadba!
Sokat vergődtem ezekkel és a legrosszabb, hogy költöttem ezekre a gépekre!
És ne gondold azt, hogy ha SSD-t raksz bele, majd az megoldja a gondodat. Én is ezt hittem, az egyik gépbe raktam SSD-t, azt is tönkre tette végül.
A vége az lett, hogy hasonló összegből mint ami Neked van, vettem egy használt notebookot, ezzel szerencsére nincs gond, igaz játszani már ez sem lenne jó.
A régi gépekből az egyiket össze raktam annyira, hogy Windows 8.1 elfut rajta, diagnosztikai gépnek még elmegy a notebookhoz, de ezzel ki is fújt!
Hidd el, idősebb fejjel már csak azt tudom mondani, hogy ezt a pénzt sok értelmesebb dologra el tudod költeni.
9!
Ember, nézd már meg a többi kommentelőt!
Senki nem írt jót!
10 éves gépről beszélünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!