Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használt PC vásárlás előtt...

Használt PC vásárlás előtt állok vélemény?

Figyelt kérdés

Alaplap: Gigabyte 970A-UD3

Processzor: AMD Athlon(tm) II X2 280 3.60GHz

RAM: 8GB (4x2GB) (pontos típusát nem tudom)

Videókártya: Nvidia Geforce GTX 1050 2GB OC GDDR5 (dobozával)

Háttértár: 500GB Hdd

Tápegység: Chieftec Smart Series

Nem nagy dologra használnám, csak GTA V, Crash Bandicoot, Omsi jellegű játékokra nem max grafikán.

2023. márc. 18. 09:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A régi, Athlon X6 860k + Gtx 1050 + 8gb ram konfigom se hajtotta ki játékot. CPU miatt bottlenecket kaptam folyamatosan.

Processzorból biztos, hogy izmosabbat választanék, ezzel nagyon Gta 5 kaliberű játékot játszani nem fogsz, főleg, hogy HDD-ről tervezed futtatni ami önmában egy suicide mission. Ha játszol, alap az SSD. Egyszerűen kell hozzá.

Én erre az ősrégi konfigra biztos nem dobnám ki a pénzem.

Felmész egy megbízhatóbb webshopra (pl. pcx.hu) és ott kiválasztod a költségvetésednek megfelelő konfigot. Azzal nem nagyon tudsz mellélőni ha hosszútávra tervezel.

2023. márc. 18. 09:52
 2/15 P.O.C. ***** válasza:
82%

A videokártya, táp elmegy. A többi f*s.

Ne akarjunk már 10 éves 2 magos procit venni 2023 -ban gamingre.

2023. márc. 18. 09:55
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket, de max 50 ezer a keretem.
2023. márc. 18. 10:07
 4/15 P.O.C. ***** válasza:
100%
Akkor gyűjts még, mert ennyiért csak hulladékot kapsz, amibe nem sok örömöd lesz.
2023. márc. 18. 10:29
 5/15 NTBS ***** válasza:
52%
Vegyél részletre újjat.
2023. márc. 18. 10:44
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Proci iszonyat gyengusz. Ilyen szinten gamingre az intel jobb volt abban a korban, 2-3-4. gen i5 procis gépek jók (vagy akár i3, mert még az is jobb). Illetve 1050ti változatát lenne jó elérni, még jobb lehet egy rx470-rx570.

Ami még kötelező, az egy SSD. Főleg GTA-nál problémás lehet egy lassú HDD.

50 ezerrel meg ne viccezzünk... ha ennyire spórolni kell, akkor ne szórakozásra költs, hanem fektess be, vegyél-adj el, bármi... amíg nem lesz belőle 100 ezer legalább.

Találtam azért egyet kereten belül

[link]

Meg még talán ez lehet jó vétel:

[link]

Plisz 480+GB SSD használtpiacról, vagy új:

[link] (dram cache miatt WD blue 3D vagy BX500 lenne ideális)

esetleg már nagyon legózós:

[link]

+8GB RAM, +SSD + videokártya, ami még a keretbe fér... 25 ezer maradna kb, tehát ezzel akár bele lehetne férni az 50 ezerbe... csak figyelj, hogy ebbe low profile, tápcsatlakozó nélküli videokártya megy csak. 1050-ből szerintem nincsen... 1050ti vagy 1650 low profile lenne jó.

2023. márc. 18. 12:35
 7/15 anonim ***** válasza:
50k-ból felejtsd ezt el. 150-ből már elhetne egy játékokra is használható gépet találni.
2023. márc. 18. 13:26
 8/15 anonim ***** válasza:

AMD proci, Gigabyte alaplappal a legrosszabb párosítás :D

Nekem van 2 ilyen régi gépem, az egyikben Gigabyte alaplap van, Celeron procival. A másikban Asus alaplap van, AMD Phenom procival.

Haver, annyit mondok, hogy kalap fos, mind2 gép.

Évekig szenvedtem velük, ezek arra kevesek vtak, hogy irodai programokat használjak meg filmeket nézzek, tehát a mindennapi életre!

Eleve HDD-vel a Windows 10 maga egy csiga lassú vmi lesz és a kék halál bele fog égni az agyadba!

Sokat vergődtem ezekkel és a legrosszabb, hogy költöttem ezekre a gépekre!

És ne gondold azt, hogy ha SSD-t raksz bele, majd az megoldja a gondodat. Én is ezt hittem, az egyik gépbe raktam SSD-t, azt is tönkre tette végül.

A vége az lett, hogy hasonló összegből mint ami Neked van, vettem egy használt notebookot, ezzel szerencsére nincs gond, igaz játszani már ez sem lenne jó.

A régi gépekből az egyiket össze raktam annyira, hogy Windows 8.1 elfut rajta, diagnosztikai gépnek még elmegy a notebookhoz, de ezzel ki is fújt!

Hidd el, idősebb fejjel már csak azt tudom mondani, hogy ezt a pénzt sok értelmesebb dologra el tudod költeni.

2023. márc. 18. 18:14
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Mert enked volt vele rossz tapasztalatod, akkor már rosszak mind....
2023. márc. 18. 18:28
 10/15 anonim ***** válasza:

9!

Ember, nézd már meg a többi kommentelőt!

Senki nem írt jót!

10 éves gépről beszélünk!

2023. márc. 18. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!