Jó lesz ez a gép használtan játszani és netezni?
Össze szeretnék rakni egy gépet keretből. Amin tudok netezni nagy felbontású filmeket nézni. És tudok játszani. Gaming szempontból nagy igényeim nem lehetnek mert a monitorom felbontása is megáll 1360x768-as felbontásnál. Minden alkatrészt használtan szeretnék venni. A processzort és a lapot betudom szerezni ismerősömtől az alaplap amúgy is szükséges lehet. Mert nincsen Wifi routerem. És mivel wifi a neve gondolom akkor lesz a házban is több eszközön internet. De kérdés, hogy az milyen minőségű. Mert az előző egy nagy antennás fehér wifi router nem is baj, hogy tönkre ment mert utáltam, a Xiaomi Redmi Note 8-am mindig eldobta vele a wifi kapcsolatot. És most egy normális alaplap használt árán tudom megvenni. Ilyen az egész konfig amit tervezek:
GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI Alaplap 15K
Ryzen 3 4350G Pro processzor 17K
2x8gb 3600 mhz ram 22K
Cougar VTE 600W 25K
Emtec Power Plus X150 960gb 12K
Logic K1 ház 5K
Everest Frosty Fix proci hütő 4K
Gigabyte GeForce GTX 960 4gb OC 24K
Itt a legnagyobb baj, hogy egyátalán nem értesz hozzá. Nagy felbontású filmeket, úgyanúgy nagy felbontású monitoron tudsz nézni, a HD-s monitorodon nem fogod látni a különbséget 720p és 1080p között. A wifi-s alaplap pedig tudja fogadni a wifi-t, tehát a routerből tudja fogadni a wifit, nem fog magától netet csinálni, másik opció pedig, hogy bedugod a netkábelt. A házban a többi eszközhöz nincs köze az alaplapnak, csupán azért jó a wifis alaplap, mert egy sima nem wifis-t csakis internetkábellel tudsz használni (vagy usb-s adapterrel, illetve wifi kártyával) , viszont ez úgyanúgy fogja fogadni a wifit, mint egy laptop vagy telefon, kész ennyi a különbség, de internetet nem fog neked gyártani sehova se, ahhoz kell egy előfizetés routerrel együtt, vagy bekötni vezetékkel a netet. De egyébként alaplap igyis úgyis kell minden egyes számítógépbe, szóval megint nem értem miért irtad, hogy "szükséges lehet". Egyébként meg a táp feleslegesen nagy, a proci 65w tdp-s a kártya meg kifejezetten kis fogyasztású, nekem is volt ilyen VGA-m ilyen procival, én egy 400wattos tápegyságet javasolnék, valami márkásat: CoolerMaster,
Be Quiet , Corsair , FSP, Chieftech , Seasonic , Thermaltake valamelyik ezekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!