Windows 10 alatt nem lehet videókártyát cserélni?
Miért ne lehetne? Letörlöd a fennlevő drivert és felteszed a kártyához megfelelőt.
Én decemberben cseréltem R9 280-ról RX 5700 XT-re (meg már egy pár kártyát cseréltem másoknak is). AMD Cleanup tool leszedi a régit, utána feltettem a legújabb Adrenalin-t és kész.
Én az ilyen 3rd party sz*rokat nem preferálom, mint a DDU.
Nem lehet, csak leállított gép mellett videókártyát cserélni.
Amúgy semmit sem kell tenni, kicseréled és kész. Minden más tiltogatás egyebek csak ront a helyzeten.
A DDU-nak csak akkor van értelme, ha AMD -ről Nvidia -váltasz vagy fordítva.
De így hogy régi AMD -ről újra váltasz tök fölösleges.
Amúgy meg ne adj addig internetet neki, míg letelepíted a legújabb drivert. Így a Windows Update nem kezdi el magától leszedni (ami szinte mindig valami elavult verzió).
De persze akkor sincs gond ha már leszedte a drivert, egyszerűen ráfrissíted az újat és kész.
Sztem kapcsold ki a gépet, áramtalanítsd és utána cserélj videókártyát!
Más esetben megcsaphat az áram vagy kisüthetsz az alaplapon egy-két kondit és tégla is lesz!
Gondolom otthoni számítógépeden gondolod, telefonon nem lenne túl nehéz.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás az, ha megnézed a böngésződ elérési útvonalát. Megnyitod a mappát, majd Ctrl+jobb kattintással rákattintasz a böngésződ ikonjára, és áthúzod az asztalra.
Az átmásolt parancsikonra jobb klikkelés után a Tulajdonságok menüpontban a Célmezőbe beírod a Messenger linkjét, majd elmented.
Ha nagyon profi akarsz lenni, akkor még az ikont is lecserélheted és átnevezheted Messengerre.
Vagyis én így csinálnám.
Kiveszed a régi kártyát belőle, törlöd a GPU-t pl. Display Driver Uninstaller-el. Beleteszed az új kártyát és kész.
Nem kell ez előző drivert törölni. Sőt ha rendszeresen frissítetted 750 ti -t akkor az ég világon semmit nem kell csinálnod. Hiszen a 750 ti -t még támogatja a legújabb driver pakk is.
Nincs olyan Gtx 750 ti driver meg Gtx 1660 driver külön. Minden kártyához ugyan azt a pakkot telepíti fel, csak azt aszerint konfigurálja, hogy mit használsz épp.
Csak áramtalanítod a gépet kicseréled a kártyát, majd bekapcsold és megvárod míg felismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!