Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan fog működni? (m.2 SSD)

Hogyan fog működni? (m.2 SSD)

Figyelt kérdés

A mostani alaplapomban pci 3.0-s m.2 SSD van, nézegettem a következő generációt és ár-érték arányban a 4.0 alig drágább, mint a 3.0

Kérdésem az lenne, hogy ha veszek egy 4.0-s ssd-t, és azt egy 3.0-s csatiba helyezem, akkor az működni fog csak kisebb sebességgel?

2023. márc. 12. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Működni fog, csak semmi értelme mert a PCIe 4.0 SSD sebességét nem tudja kihasználni egy 3.0 interfész.

Magyarán ablakon kidobott pénz még akkor is, ha pár ezer forintról van szó.

2023. márc. 12. 22:55
 2/6 anonim ***** válasza:

És nem csak az alaplaptól függ, hogy kilehet e használni a 4.0 gyorsaságát hanem a processzortól is.

Én is vettem az AMD-és alaplapomba 4.0-sat (az alaplapom támogatja a 4.0-sat), de csak 3500 sebességig tudja kezelni mert Ryzen G-és proci van benne és ezek nem támogatják a 4.0-át.

[link]

2023. márc. 12. 23:23
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

Működni fog pci-e 3.0 x4 sebességgel.

Értelme talán annyiban lehet, hogy ha a meglévő SSD-d valami lassú 3.0-s SSD, mert annak simán tudja közel a dupláját egy 4.0-s SSD 3.0-n is.

Ha nincs szükséged a nagyobb sávszélre ( ha egyáltalán nagyobbat nyújt az új ) valamint nem akarsz méretben büvíteni akkor felesleges rá költeni, ahogy a #1 is írta.

Ha méretben is váltanál és hosszú távon tervezel vele és a meglévő is a lassabbak közül való akkor nem rossz választás minimálisan drágábban a 4.0.

2023. márc. 12. 23:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Gamingre kell? Akkor tökmindegy... a sata is teljesen élhető akár. Nincs jelentős előny az nvme-nek. Nyilván ezt a felárat még érdemes kifizetni. De pcie 3.0 vagy 4.0 az már teljesen mindegy. A sebesség számít, illetve hogy az meddig tudja fenntartani. Olcsóbb 4.0 nvme-knek nincs igazán előnyok a 4.0-ból, mert nem tudkák azt a asebességet.
2023. márc. 12. 23:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, egyben válaszolnék az összesre.

Jelenleg egy olyan alaplapom és procim van, ami a pci 3.0-t támogatja.

A mostani ssd, névszerint samsung 970 evo plus fele annyit tud, mint a pci 4.0-s társa, de a tárhelyet mindenképp bővítenem kell 250gb-ról 1 terrára.

Na már most a régebbi és az újabb ssd között van kb 5ezer forint különbség, ami semmi, viszont kapok egy pci 4.0-s ssd-t. Ezen az elven gondolkoztam.

2023. márc. 13. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Igazad van, vedd meg a 4.0-sat. Nem tudom milyen lenne a 3.0-ás írás/olvasás sebessége de ha 3000-ren alul van akkor meg pláne.
2023. márc. 13. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!